Ο Tom Lüthi στο MotoGP με την EG 0,0 Marc VDS για το 2018

Ελβετός βετεράνος προχωράει στην κορυφαία τάξη για να συνεργαστεί ο Franco Morbidelli

Η ομάδα Estrella Galicia 0,0 Η Marc VDS ανακοίνωσε ότι ο παλαίμαχος ο βετεράνος  Ελβετός  οδηγός της Moto2, Thomas Lüthi, θα ανεβεί στην κορυφαία κατηγορία για το 2018, όπου θα είναι ομόσταυλός με τον σημερινό αντίπαλο του στην Moto2, Franco Morbidelli.

Ο Lüthi έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των 125cc στο γερμανικό Grand Prix του 2002, ενώ το 2003 συμμετείχε σε όλο το πρωτάθλημα. Το 2005 ο Ελβετός αναβάτης πήρε την πρώτη του νίκη στο Grand Prix στο Le Mans, και ακλούθησαν άλλες τρεις ακόμα νίκες εκείνη την χρονιά , και έγινε Παγκόσμιος πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν.

Ο Lüthi είναι στην Moto2, από την αρχή που ξεκίνησε η κατηγορία.  Σήμερα είναι δεύτερος στη βαθμολογία, 26 βαθμούς πίσω από τον Franco Morbidelli, έχοντας κάνει μια νίκη στο Brno.

Ο Ελβετός αναβάτης έχει επίσης προηγούμενη εμπειρία σε MotoGP, έχοντας δοκιμαστεί για το KTM το 2016 πριν από την είσοδό της KTM στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2017.

Ο Marc van der Straten, Πρόεδρος – Marc VDS Racing Team είπε: «Υπήρχαν αρκετές επιλογές που μας περιόρισαν όταν ψάχναμε έναν οδηγό για τη σεζόν του 2018 στο MotoGP, αλλά για τον Thomas Lüthi υπήρξε ομοφωνία, παρόλο που δεν έχει εμπειρία στα MotoGP. Ένας πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 125cc, η συνέπεια του σε επτά σεζόν στην Moto2 ήταν απίστευτη, η έκτη θέση του το 2013 ήταν η μοναδική φορά που τερμάτισε εκτός της κορυφαίας πεντάδας  στο πρωτάθλημα. Φέτος είναι “ ένα σταθερό αγκάθι στα πλευρά μας” στην Moto2 , αφού είναι μια σοβαρή απειλή για τις φιλοδοξίες μας για τον τίτλο μας φέτος στην κατηγορία. Ο Tom είναι μια καλή επιλογή για την ομάδα μας και είμαι τόσο χαρούμενος και περήφανος που τον καλωσορίζω στην αγωνιστική οικογένεια Marc VDS.»

ΔΕΙΤΕ την Γραμμή εκκίνησης -Rider Line up- του MotoGP 2018

Related Posts