Ο Toby Price κέρδισε την 1η ειδική του Dakar 2021

Ο Toby Price ξεκίνησε την αναζήτησή του για τον τρίτο τίτλο του Ράλι κερδίζοντας την εναρκτήρια 1η ειδική  της έκδοσης του Ντακάρ 2021, ενώ ο περσινός πρωταθλητής, Ricky Brabec είχε μια δύσκολη πρώτη μέρα.

Ο Αυστραλός της KTM, ο οποίος ξεκίνησε 9ος, πέρασε χωρίς προβλήματα χάρη στα σημάδια στην άμμο των αντιπάλων του μέχρι που πέτυχε την πρώτη νίκη αυτού του 2021. Ο Price πέρασε στην κορυφή της ειδικής δύο ώρες μετά την έναρξη της, ξεπερνώντας τον Γάλλο Xavier De Soultrait στο 135ο χιλιόμετρο, και από εκεί διατήρησε έναν σταθερό ρυθμό που του επέτρεψε να κάνει τον καλύτερο χρόνο με 31 δευτερόλεπτα μπροστά από την καλύτερη Honda του, Kevin Benavides .

Ο Αργεντινός – ο οποίος ξεκίνησε έβδομος σήμερα-, αφού πέρασε από το PK37 στην 19η θέση, πίεσε τη Honda του μέχρι που τερμάτισε μόλις 31 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή! Την τρίτη θέση στο βάθρο, έκλεισε ο Matthias Walkner (RED BULL KTM FACTORY TEAM) με 32 δευτερόλεπτα πίσω από τον συμπαίκτη του Price.

Ο Sam Sunderland ήταν ο αναβάτης που έφερε την τρίτη KTM στις τέσσερις πρώτες θέσεις, με 2m03s πίσω από τον Walkner (4m11s πίσω συνολικά).

Ο εντυπωσιακός, Lorenzo Santolino, ήταν πέμπτος με Sherco, ενώ ο κορυφαίος της Yamaha στη 1η ειδική ήταν ο Xavier De Soultrait  , μπροστά από τον Franco Caimi στην έβδομη θέση, αν και ο Caimi , τώρα βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής, μπροστά από την de Soultrait συνολικά.

Ο αναβάτης της Honda, Ricky Brabec που άνοιξε το δρόμο με την ειδική των 277 χιλιομέτρων από τη Τζέντα προς την Μπίσα μετά τη νίκη του στο σύντομο στάδιο του Προλόγου το Σάββατο,  αντιμετώπισε πρόβλημα πλοήγησης σχεδόν αμέσως καθώς έχασε πάνω από 13 λεπτά στα πρώτα 37 χιλιόμετρα

Τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα για τον Αμερικανό αναβάτη μετά από αυτό, ο οποίος ολοκλήρωσε τη ειδική στην 24η θέση έχοντας έμεινε 18 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της 1ης ειδικής Toby Price.

Όπως και ο Brabec, έτσι και ο Joan Barreda (Honda) όπως και ο Pablo Quintanilla (Husqvarna) έκαναν κακή αρχή, αφού και αυτοί χάθηκαν νωρίς στην ειδική. Και οι δύο έχασαν περίπου 15 λεπτά, μένοντας προσωρινά 18ος και 21ος αντίστοιχα.

Στην κατηγορία των , ο Γάλλος Alexandre Giroud κέρδισε την πρώτη ειδική με 2m52s από τον Giovanni Enrico για να πάρει προβάδισμα 3m32s συνολικά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΕΙΔΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2021 !

Related Posts