Ο θρυλικός “μπόμπος” γίνεται 50 ετών και κυκλοφορεί με νέα χρώματα

Μισό αιώνα κλίνει από την πρώτη του κυκλοφορία ο γνωστός “μπόμπος”, (Honda Monkey Z50), και οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν πως θα κυκλοφορήσει με νέα adventure χρώματα.

To Monkey είναι από τα μοντέλα της Honda με τις περισσότερες πωλήσεις και έχει διατηρήσει τη δημοτικότητά του μέχρι και σήμερα. Το πρωτότυπο μοντέλο της Honda παρήχθη αρχικά ως μέσο ψυχαγωγίας για παιδιά σε λούνα παρκ της Ιαπωνίας, αλλά τελικά αποφασίστηκε να τεθεί σε μαζική παραγωγή και πλασαρίστηκε στην ευρωπαϊκή αγορά το 1967.

2160128monkey_001h_2

Από τότε η Honda έχει κυκλοφορήσει μια ευρεία γκάμα της σειράς Honda Z-series mini bikes, με ετήσιες ενημερώσεις του μοντέλου να είναι ακόμα σε ισχύ, και οι διάφορες παραλλαγές και εκδόσεις που το έχουμε δει είναι αρκετές όπως τα Z50A, Z50J, Z50M, Z50R και ZB50.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ιαπωνικής εταιρίας, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα λανσαριστεί επίσημα με νέο χρωματισμό,  με “γεύση περιπέτειας”.

pic-main

Το ιδιαίτερο μπεζ χρώμα, θυμίζει έρημο ενώ τα τακουνάτα λάστιχα έρχονται να ενισχύσουν τον adventure χαρακτήρα του νέου Monkey.

pic-02

Επιπλέον το λογότυπο της Honda, έχει αντικατασταθεί με ένα τρισδιάστατο σήμα που απεικονίζει έναν γορίλα με κράνος και προστατευτικά γυαλιά με άγριο ύφος , όπως και στο κλειδί του κεντρικού διακόπτη, τονίζουν την άγρια πλευρά του νέου Monkey.

Μαζί με το μαύρο που κυριαρχεί υπάρχουν και αρκετές πορτοκαλί λεπτομέρειες όπως το καπάκι της κυλινδροκεφαλής που είναι από σκληρό καουτσούκ αλλά και τα πίσω αμορτισέρ.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει κάποια μεγάλη διαφορά, με τον κλασικό μονοκύλινδρο κινητήρα των 49 κυβικών εκατοστών, να τροφοδοτείτε από ένα σώμα ηλεκτρονικού ψεκασμού με το γνωστό σύστημα της Honda, PGM-FI.

pic-01

Για το αν θα το δούμε στην Ελληνική αγορά δεν έχουμε ακόμα κάποια πληροφορία όπως και για την ενδεχόμενη τιμή του.

pic-main (1)

Σχετικά Άρθρα