Ο Takaaki Nakagami συνεχίζει με την Honda και το 2020 στο MotoGP

Την παραμονή του αγώνα MotoGP στο σπίτι του στην Ιαπωνία, η Honda Racing Corporation επιβεβαιώνει τη επέκταση της σύμβασης του Takaaki Nakagami στην LCR Honda IDEMITSU  για το 2020.

Στη δεύτερη χρονιά του με το Honda RC213V, ο Takaaki Nakagami έχει δείξει σταθερές βελτιώσεις στην οδήγηση του. Με εννέα θέσεις στην δεκάδα, με καλύτερο αποτέλεσμα του, η Πέμπτη θέση στο Grand Prix της Ιταλίας στο Mugello, ο Ιάπωνας αναβάτης έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από το διπλάσιο των βαθμών που σημείωσε στην καριέρα του.

Ο Takaaki Nakagami φτάνει στον αγώνα της χώρας του, το Grand Prix της Ιαπωνίας, με ένα νέο συμβόλαιο ενός έτους με την LCR Honda IDEMITSU. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι ικανοποιημένοι με τη συνέχιση της σχέσης και προσβλέπουν σε περισσότερες βελτιώσεις από το 27χρονο.

Μετά τον αγώνα στο Motegi, ο Nakagami θα υποβληθεί σε μια εγχείρηση στον ώμο του για να επιλύσει έναν τραυματισμό που τον ενοχλεί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η φύση της εγχείρησης δικαιολογεί μια εκτεταμένη περίοδο ανάκαμψης, αναγκάζοντας τον Ιάπωνα αναβάτη να σταματήσει νωρίτερα τη σεζόν του 2019. Ο Nakagami στοχεύει να είναι πλήρως έτοιμος για την πρώτη δοκιμασία της σεζόν του 2020 στο Sepang στις 07 Φεβρουαρίου.

Takaaki Nakagami: «Πρώτα απ ‘όλα, χαίρομαι που θα μείνω με την Honda και την ομάδα LCR. Μπόρεσα να βελτιώσω πολύ φέτος και η Honda μου έδειξε μεγάλη υποστήριξη και μου έδωσε ένα πολύ ισχυρό πακέτο. Είμαι βέβαιος ότι από κοινού μπορούμε να συνεχίσουμε και αυτό το 2020. Σχετικά με τον τραυματισμό, μετά τη πτώση που είχα στην Assen, εχω πόνο και μου λείπει κάποια δύναμη στον ώμο μου. Πήγα στο γιατρό για να καταλάβω πλήρως την κατάσταση και ενώ ήμουν σε θέση να οδηγήσω με τον τραυματισμό, δεν ήταν ιδανικά γι ‘αυτό πήραμε τη δύσκολη απόφαση μαζί με την Honda και την ομάδα LCR να κάνουμε αυτή τη εγχείρηση τώρα.»

Tetsuhiro Kuwata Γενικός Διευθυντής του HRC: «Είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον Takaaki Nakagami στην κατηγορία MotoGP για την σεζόν του 2020. Είναι κάποιος που εμπνέει πολλά νέα ταλέντα στην Ιαπωνία και την Ασία με τη σκληρή δουλειά και την εστίασή του. Του εύχομαι ό, τι καλύτερο στην εγχείρηση του και την ανάκαμψή του και ανυπομονώ για την σεζόν του 2020.»

Σχετικά Άρθρα