Ο Sunderland κερδίζει την 7η ειδική –  Ανασκόπηση 7ης ημέρας Dakar 2019

Stage 7 | 14 Ιανουαρίου | SAN JUAN DE MARCONA > SAN JUAN DE MARCONA | 323 Ειδική| 387 σύνολο
1. Sam Sunderland – 2. J. Cornejo Florimo + 00h 01′ 51” – 3. R. Brabec + 00h 06′ 30′

Η 7η ειδική του Ντακάρ 2019 ήταν μια αμμώδης κυκλική διαδρομή και  ξεκίνησε σήμερα με τις κορυφαίες ομάδες και τους ταχύτερους  οδηγούς, να ξεκινούν πρώτοι και να έχουν ένα δύσκολο έργο.

Ήταν μια αποφασιστική ημέρα, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των ταχύτερων οδηγών είναι μικρές, και ο ρυθμός πολύ υψηλός..

Ο Pablo Quintanilla είχε την πρόθεση να προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη θέση του σήμερα. Ωστόσο,  ξεκίνησε πρώτος και, ως εκ τούτου, έπρεπε να ανοίξει το δρόμο, ένα πολύ δύσκολο έργο στο φετινό Ντακάρ, αφού είχε την πίεση από πολλούς αντιπάλους.

Ο Sam Sunderland ανέκαμψε από μια δύσκολη Κυριακή και κέρδισε την 7η ειδική κάνοντας ετσι την  δεύτερη νίκη για φέτος.

Το χάσιμο του πίσω φρένου χθες, κόστισε πολλά λεπτά καθυστέρησης στον Sam Sunderland. Ο πρωταθλητής του 2017, όμως κατάφερε σήμερα  κυριάρχησε στην 7η ειδική η οποία και άρχισε και τελείωσε στο San Juan de Marcona.

Sam Sunderland: «Είμαι ευχαριστημένος με το σημερινό αποτέλεσμα, έχει πάει πολύ καλά και αισθάνομαι καλά να επιστρέψω κοντά στην κορυφή. Προφανώς, χθες ήμουν πραγματικά απογοητευμένος. Άνοιξα καλά τη ειδική, αλλά έχασα χρόνο μετά την καταστροφή του πίσω φρένου μου. Αυτό αναστάτωσε λίγο τη στρατηγική μου, αλλά σήμερα, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω αυτήν την απογοήτευση προς όφελός μου και να πιέσω όσο πιο πολύ μπορούσα από την αρχή. Έχασα λίγο χρόνο στο τέλος όταν μου πήρε μερικά λεπτά για να βρω ένα WPC, αλλά γενικά είμαι ικανοποιημένος με το πώς έφτασα στη σκηνή. Τα παιδιά έκαναν μερικές μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις στην μηχανή μου χθες το βράδυ και είμαι πραγματικά ευγνώμων γι ‘αυτό. Φαίνεται να έχει βοηθήσει, επειδή η μοτοσικλέτα αισθάνθηκε μεγάλη σήμερα. Αύριο ξεκινάμε με τα γρηγορότερα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, τα οποία θα κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο απρόβλεπτα πάλι, έτσι θα δούμε πώς θα πάμε.».

Ο Brabec οδήγησε στα πρώτα στάδια της ειδικής – η οποία καθυστέρησε και στη συνέχεια με διακοπή λόγω ομίχλης – αλλά ο Sunderland πήρε ξανά την πρωτοπορία στα υπόλοιπα σημεία.

Ο Χιλιανός αναβάτης, Jose Ignacio Cornejo κατάφερε να μείνει κοντά στο Sunderland, τερματίζοντας μόλις 1m51s πίσω του, αλλά κανένας από τους διεκδικητές του τίτλου δεν ήταν σε θέση να συμβαδίσει με τον Βρετανό.

José Ignacio Cornejo: «Σήμερα ήταν μια καλή μέρα, αλλά η ειδική ήταν σκληρή. Αρχικά περάσαμε τις διαδρομές που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, οπότε έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί σε ορισμένα μέρη, αλλά γενικά ήταν ένα πολύ γρήγορο στάδιο. Στο δεύτερο μέρος υπήρχαν περισσότεροι αμμόλοφοι και ήξερα ότι εκεί θα ήμουν σε θέση να πιέσω πιο σκληρά γιατί οι πρώτοι αναβάτες έχασαν χρόνο ψάχνοντας για ένα σημείο στο μέσο των αμμόλοφων. Ελαχιστοποίησα τα λάθη και μπορώ να διατηρήσω έναν καλό ρυθμό, γι ‘αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος με το σημερινό στάδιο. Πήρα σχεδόν τη νίκη, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο να μην χρειαστεί να ανοίξουμε την πίστα αύριο.»

Ο Brabec με την Τρίτη θέση στην 7η ειδική πήρε το προβάδισμα από τον Pablo Quintanilla, στην κορυφή της γενικής.

Ricky Brabec: «Νιώθω καλά. Ήξερα ότι είχα χάσει λίγο χθες. Αύριο θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί το κενό. Η μέρα ήταν περισσότερο στο στυλ μου, όπως εκεί που μένω. Ήταν διασκεδαστικά και άνετα. Αύριο δεν ήθελα να χρειαστεί να ανοίξω την διαδρομή. Έτσι είναι καλό που οι άλλοι τελείωσαν μπροστά μου. Θα δούμε πώς θα πάει αύριο.»

Ο αναβάτης της Yamaha, Adrien van Beveren ήταν ο τελευταίος αναβάτης με λιγότερο από 10 λεπτά μακριά από το ρυθμό, που ακολουθείται από τον Luciano Benavides, τον Andrew Short, τον Xavier De Soultrait και τον Toby Price.

Oι Price και Matthias Walkner ήταν πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο με τον Sunderland μέχρι WP4, αλλά στη συνέχεια έχασαν ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου, και τέλειωσαν 12 και 16 λεπτά πίσω από το ρυθμό του συμπαίκτη τους.

Οι Kevin Benavides και Quintanilla ήταν οι μεγαλύτεροι χαμένοι της ημέρας καθώς τέλειωσαν την ειδική 19 και 21 λεπτά αντίστοιχα, πίσω από τον πρώτο, πέφτοντας στην πέμπτη και έκτη θέση συνολικά.

Ο Price είναι δεύτερος στην γενική πίσω από τον Brabec με ένα κενό 6m55s, ενώ ο Αυστραλός ακολουθείτε στενά από τον Van Beveren.

Ο Sunderland ανέβηκε στην τέταρτη θέση μετά την σημερινή του νίκη, ενώ ο Walkner είναι μόλις έβδομος, ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Benavides.

Διατηρώντας την εξαιρετική πορεία της, παρά το γεγονός ότι δεν αισθάνεστε 100 τοις εκατό άνετα στην σκληρή ειδική. Η Laia Sanz τερμάτισε στην 22η θέση και τώρα είναι στην 16η θέση της γενική κατάταξης

Laia Sanz: «Ήταν μια δύσκολη μέρα για μένα σήμερα, δεν αισθάνθηκα δυνατή και έτσι δεν ήθελα να πιέσω πάρα πολύ σκληρά. Ήμασταν πολύ κοντά στα ίχνη από τις προηγούμενες μέρες και δεν μου άρεσε τόσο πολύ. Έφτασα με ασφάλεια στον τερματισμό χωρίς να συμβεί κάτι άσχημο, κάτι που είναι σημαντικό. Ελπίζω ότι αύριο θα νιώθω άνετα, ώστε  να πιέσω ξανά και να βελτιώσω το αποτέλεσμά μου.»

Στην 8η ειδική του αγώνα, το «Super Ica» θα δει τις 10 κορυφαίες μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα και τα πέντε κορυφαία φορτηγά που ξεκινήσουν μαζί. Ως ο ταχύτερος όλων των κατηγοριών, ο Sam Sunderland θα έχει το καθήκον να ανοίξει την ειδική. Η συνολική απόσταση που θα ταξιδέψει για την 8η ημέρα θα είναι 575 χιλιόμετρα, όπου τα 360 θα είναι η ειδική.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΚΑΤΑΤΑΞΗ

QUAD

Ο Cavigliasso κερδίζει και την 7η ειδική του Dakar 2019.
Ο Nicolás Cavigliasso ανταποκρίθηκε στην απειλή από τον Alexandre Giroud στο πρώτο μέρος του αγώνα, ανεβάζοντας τον ρυθμό και περνώντας  τον Γάλλο και τον άφησε δύο λεπτά πίσω. Ο Manuel Andújar βρίσκεται σήμερα 5’43 ‘πίσω από τον πρώτο.

Ο Nicolás Cavigliasso έκανε την 6η νίκη στο φωτεινό Ντακάρ και εξακολουθεί να είναι πρώτος στην ειδική με μεγάλη διαφορά που ξεπερνά την 1 ώρα από τον δεύτερο!

WordPress Gallery Extra

Διαδρομές Συμμετοχές ΑνασκοπήσειςΚατάταξηVideoΦωτογραφίες Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2019 !

Related Posts