Ο  Rossi προβλέπει ότι ο Morbidelli θα είναι ένα «πρόβλημα» για την Yamaha

Ο Valentino Rossi πιστεύει ότι ο προστατευόμενός του,  Franco Morbidelli θα είναι ένα «πρόβλημα» γι ‘αυτόν το 2019 στο MotoGP με την εργοστασιακή υποστήριξη, που θα έχει η δορυφορική Yamaha.

Για τον Morbidelli θα είναι για δεύτερη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, με την πρόσφατα νέα ομάδα της Petronas SRT Yamaha, και θα οδηγήσει ένα «Α κατηγορίας» M1 παρόμοιο σε spec με το ζευγάρι των εργοστασιακών Rossi και Maverick Vinales.

Ο 24χρονος Ιταλός, ο οποίος οδήγησε ένα Marc VDS Honda στην πρώτη του χρονιά στο MotoGP, είχε μια άμεση καλή επίδοση στις δοκιμές post-season, κάνοντας τον έκτο ταχύτερο χρόνο την τελευταία ημέρα στη Jerez.

«Ήταν εντυπωσιακός στο ντεμπούτο του με την Yamaha, γιατί ήταν αμέσως πολύ δυνατός», είπε ο Rossi για τον Morbidelli. «Έτσι, την επόμενη σεζόν θα είναι ένα «πρόβλημα».

«Ο Franco θέλει το Yamaha πολύ, γιατί είναι μία πολύ “γενναιόδωρη” μοτοσυκλέτα που δίνει καλή αίσθηση. Είναι μια μοτοσυκλέτα που είναι φιλική στον αναβάτη, αλλά μας λείπει το κράτημα και έχει επίσης το ίδιο πρόβλημα.»

Ο Morbidelli λέει ότι η νέα μηχανή του, απαιτεί ένα πολύ διαφορετικό τρόπο οδήγησης από το παλιό του, Marc VDS Honda.

«Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι πολύ ομαλή και να είναι γρήγορη, νομίζω ότι θα πρέπει να  προσπαθήσουμε να δούμε για τη ροή», δήλωσε ο Morbidelli στη Jerez. «Αυτό είναι που προσπαθώ να κάνω αυτή τη στιγμή.»

«Σίγουρα η Yamaha σε βοηθά να διατηρήσεις το γκάζι και να διατηρήσεις το ρυθμό σου. Είναι λιγότερο δύσκολη από την Honda, έτσι ώστε να επιτρέπει στον αναβάτη να έχει λίγο μεγαλύτερο περιθώριο από την άποψη αυτή και να επικεντρωθεί σε άλλες πτυχές.»

«Κάθε φορά που μπαίνω στην πίστα με αυτήν την μοτοσυκλέτα, μαθαίνω, και καταλαβαίνω περισσότερο.»

«Χρειάζομαι λίγο περισσότερο χρόνο για να κατανοήσω και να αποσπάσουν το πακέτο σωστά όταν είναι η στιγμή για ένα χρόνο επίθεσης, για να καταλάβουμε πώς να το εκμεταλλευτώ για ρυθμό. Χρειάζομαι λίγο περισσότερο χρόνο».

Σχετικά Άρθρα