Ο Rossi για τον κακό ρυθμό του στο Aragon: “Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί…”

Ο Valentino Rossi λέει ότι δεν καταλαβαίνει τον «κακό» ρυθμό στο MotoGP του Aragon, ο οποίος τον άφησε 23,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή στην όγδοη θέση.

Ο αναβάτης της Yamaha επέλεξε το ίδιο σκληρό πίσω, και  μεσαίο  μπροστινό ελαστικό όπως ο ομόσταυλός του Maverick Vinales και του Fabio Quartararo.

Ο Rossi σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τι συνέβη στο Aragon, είπε πως  πιστεύει ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα της Yamaha και όχι θέμα των ελαστικών.

«Ξέρω ότι ο ρυθμός μου δεν ήταν καλός, δεν είναι πραγματικά αρκετός για να παλέψω για το βάθρο. Αλλά ήλπιζα και περίμενα να είμαι ποιο δυνατός. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος, διότι ξεκινήσαμε με το σκληρό πίσω ελαστικό όπως και τα άλλα Yamahas.»

«Ο Quartararo και ο Maverick είχαν επίσης κάποια προβλήματα στο τέλος, αλλά είχα ήδη μια μεγάλο πρόβλημα με το κράτημα στο πίσω ελαστικό μετά από πέντε, έξι γύρους.»

«Έτσι, δυστυχώς, έπρεπε να επιβραδύνω και ο ρυθμός μου ήταν αρκετά κακός»

«Δεν είναι όμως πρόβλημα του ελαστικού, αλλά είναι περισσότερο ένα πρόβλημα δικό μας, της ομάδας μας, γιατί στο δεύτερο μισό της σεζόν είχαμε ρυθμίσει την μοτοσυκλέτα και ήμουν πιο ανταγωνιστικός σε γενικές γραμμές, αλλά είχαμε και έχουμε πάντα αυτό το πρόβλημα του κρατήματος του πίσω ελαστικού και υποφέρω περισσότερο από τον Quartararo και τον Vinales»

«Δυστυχώς, εδώ στο Aragon, η πρόσφυση είναι πολύ κακή – τόσο κακή όσο στο Misano, ίσως και χειρότερα», εξήγησε.

«Η πίστα είναι χειρότερη από ό, τι πέρυσι, επειδή είναι 0.6s, 0.7s πιο αργή, και έχουμε έλλειψη πρόσφυσης.»

«Αλλά, για κάποιο λόγο, την Παρασκευή, δεν ήταν τόσο άσχημα. Αλλά μετά από το Σάββατο είχα κάποια προβλήματα, και σήμερα ήταν η χειρότερη μέρα.»

«Είναι επίσης δύσκολο να προβλεφθεί, γιατί η ίδια μοτοσυκλέτα και ίδιο ελαστικό [συνδυασμό] την Παρασκευή, δεν ήταν τόσο κακή. Αλλά σήμερα υπέφερα περισσότερο. Αλλά, ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί.»