Ο  Ricky Brabec κυριάρχησε στην 3η ειδική και πήρε το προβάδισμα στο Dakar 2020

Ο Ricky Brabec είναι ο νικητής του τρίτου σταδίου του Dakar 2020, το οποίο ήταν πολύ θετικό για την Monster Energy Honda και όχι τόσο για άλλους κορυφαίους οδηγούς. Οι τρεις ταχύτεροι της ημέρας είναι από την ομάδα της Honda.

O Brabec εξασφάλισε τη νίκη με πλεονέκτημα των 9m39 έναντι του ομόσταυλου του Jose Ignacio Cornejo. Ο Αμερικανός ήταν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας σταθερός, οδηγώντας στην κορυφή σε όλα τα σημεία. Προς το τέλος της ειδικής, το χάσμα αυξήθηκε ενώ άλλοι είχαν προβλήματα.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Ignacio Cornejo με διαφορά στα 9m39s, ο οποίος έκανε μια σταθερή ανάκαμψη σε όλη την ειδική, ενώ ο τρίτος γρηγορότερος της ημέρας ήταν ο Joan Barreda με 13m16s διαφορά από τον νικητή Brabec.

Η κορυφαία 5άδα έκλεισε από τους αδελφούς Luciano (Red Bull KTM) και Kevin Benavides (Monster Energy Honda), ε διαφορά πάνω από ένα τέταρτο της ώρας από τον νικητή της ημέρας.

Ενώ η Monster Energy Honda ήταν στο προσκήνιο, άλλοι οδηγοί δυσκολεύτηκαν φοβερά, με τη πλοήγηση να τους κοστίζει πολύ χρόνο. Ήταν η περίπτωση του μέχρι χθες  ηγέτη της γενικής, Sam Sunderland (Red Bull KTM) που έμεινε πίσω σχεδόν 39 λεπτά, και ο Pablo Quintanilla (Rockstar Energy Husqvarna)  ο οποίος έχασε περισσότερα από 24 λεπτά.

Αλλά και ο Matthias Walkner (Red Bull KTM) έχασε πολύ έδαφος, όπως και οι Toby Price (Red Bull KTM) και  Xavier de Soultrait (Yamalube Yamaha) που χάθηκαν στο τέλος της ειδικής.

Αφού χάθηκαν ψάχνοντας ένα σημείο στο τελευταίο μέρος της ειδικής, οι Toby Price και Xavier de Soultrait έχασαν το πλεονέκτημα που συγκέντρωσαν χάρη σε μια καλή αρχή στο στάδιο. Ο κάτοχος τίτλου τελείωσε 35 λεπτά πίσω από τον νικητή της ημέρας, ενώ ο επίσημος αναβάτης της Yamaha ολοκλήρωσε τη σκηνή 48 λεπτά πίσω από το Brabec!

Ο Adrien van Beveren (Yamalube Yamaha) είχε την χειρότερη τύχη, εγκαταλείποντας λόγω μιας σφοδρής πτώσης στα πρώτα χιλιόμετρα. (Δείτε εδώ σχετικό βίντεο >>)

Όσον αφορά τη συνολική ταξινόμηση, ο Brabec είναι ο νέος ηγέτης, προφανώς με 15m02s μπροστά από τον Ignacio Cornejo.

Διαδρομές Συμμετοχές LIVE Ανασκοπήσεις ΚατάταξηVideoΦωτο Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2020 !

Σχετικά Άρθρα