Ο Jonathan Rea ταχύτερος του τεστ στο Aragón μπροστά από τα MotoGP των Crutchlow και Pedrosa – Χρόνοι

Η πίστα Motorland Aragón αυτή την εβδομάδα φιλοξένησε δύο ιδιωτικές προπονήσεις για διάφορες ομάδες Superbike και MotoGP.

Δυστυχώς ο καιρός δεν επέτρεψε στις ομάδες να κάνουν την εξαγωγή συμπερασμάτων που επεδίωκαν!

Ο ταχύτερος του σύντομου τεστ που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία ήταν ο Jonathan Rea. Ο Βόρειος Ιρλανδός προτίμησε να περιμένει μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, μετά τις 1:00 μ.μ., για να στεγνώσει αρκετά η πίστα, και με το νέο του Kawasaki ZX-10RR, σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:49.338.

Να σημειώσουμε πως το ρεκόρ στο Aragon στα Superbike είναι του Rea από το 2020 (Ρεκόρ WSBK 1’48.860), ενώ του MotoGP είναι του Marquez από το 2015 (Ρεκόρ MotoGP 1’46.635) και είναι λάθος στον οποιοδήποτε να συγκρίνει το WSBK με το MotoGP, είναι δυο διαφορετικά μεγέθη.

«Το τεστ ήταν πολύ θετικό», δήλωσε ο Ρέα. «Παρόλο που η πίστα δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση, επειδή υπήρχε πολύ νερό στην πίστα και έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι για να οδηγήσουμε, καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε πολλά στοιχεία που δοκιμάσαμε στο Montmeló. Η πίστα είναι διαφορετική, αλλά έχει επίσης κάποιες ομοιότητες, οπότε το αποτέλεσμα είναι θετικό. Τα περισσότερα από αυτά τα αντικείμενα αφορούσαν το σασί, πράγμα που σημαίνει ότι μπορέσαμε να ξεκινήσουμε το πακέτο. Παρατήρησα ότι ο ρυθμός μου βελτιώθηκε από γύρο σε γύρο. Οδηγήσαμε πολύ σε προσομοίωση αγώνα, κατανοώντας τις πλήρεις δυνατότητές μας και αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε πραγματικά για το σαββατοκύριακο του αγώνα σε μερικές εβδομάδες. Είδαμε ότι η δεύτερη μέρα θα ήταν βρεγμένη, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε μερικούς γρήγορους γρυπής για να γράψουμε χρόνους στο τέλος της πρώτης ημέρας και μπορέσαμε να οδηγήσουμε αρκετά γρήγορα. Νιώθω πολύ καλά με την μοτοσυκλέτα και την ομάδα. Όλοι έχουν εργαστεί πολύ σκληρά και τώρα ανυπομονώ να πάω σπίτι και να συνεχίσω την προετοιμασία μου.»

Η προσπάθεια του αναβάτη Kawasaki στο τελευταίο τμήμα του τεστ και η χρήση του ελαστικού Pirelli supersoft επέτρεψαν στη Rea να ξεπεράσει τις δύο μηχανές MotoGP που ήταν επίσης παρόντα σε αυτό το τεστ: αυτά των Cal Crutchlow και Dani Pedrosa.

Ο Crutchlow ολοκλήρωσε πολλούς γύρους (συνολικά 65) σε υγρές και στεγνές συνθήκες για να συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη του MotoGP YZR-M1, τερματίζοντας δεύτερος λίγο πάνω από το δέκατο πίσω από το Kawasaki του Jonathan Rea.

Ένας άλλος Βρετανός, ο Alex Lowes , ολοκλήρωσε αυτό το τεστ στην τρίτη θέση με καλύτερο χρόνο 1:49.470 στο τιμόνι του εργοστασιακού Kawasaki, μπροστά από τον Dani Pedrosa που ήταν 4ος με 1: 49.912. Ο οδηγός δοκιμών τής KTM, κατόρθωσε να κάνει συνολικά 42 γύρους, με το MotoGP RC16.

Η Yamaha ήταν μόνο με τον Andrea Locatelli, αφού  ο ομόσταυλος του, Toprak Razgatlıoğlu, είναι θετικός στο COVID19. Ο Ιταλός πρωτάρης ολοκλήρωσε 59 γύρους και έγραψε χρόνο 1’51.550.

Η δορυφορική ομάδα της Iwata, GRT Yamaha, ήταν επίσης εκεί τους δύο αναβάτες της. Ο Garrett Gerloff ήταν, πάλι, ο ταχύτερος από όλους τους αναβάτες της Yamaha με 1: 50.557, ενώ ο ομόσταυλος του, ο αρχάριος σε αυτό το paddock Kotah Nozane , γυρνούσε σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πιο αργά.

Τόσο η Kawasaki όσο και η Yamaha επιβεβαίωσαν ότι θα επιστρέψουν στη Motorland Aragón στις 4 και 5 Μαΐου για να ολοκληρώσουν ένα νέο τεστ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει σε αυτή την πίστα το Σαββατοκύριακο 21-23 Μαΐου.

Δοκιμή WSBK / MotoGP Aragon

1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) 1: 49.338
2. Cal Crutchlow (Yamaha MotoGP Test Team) 1: 49.460
3. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team) 1: 49.470
4. Dani Pedrosa (KTM MotoGP Test Team) 1: 49.912
5. Garrett Gerloff (Yamaha GRT) 1: 50.557
6. Andrea Locatelli (PATA Yamaha) 1: 51.550
7. Kotah Nozane (Yamaha GRT) 1: 52.254
8. Christophe Ponsson (Alstare Yamaha) 1: 52.946

Related Posts