Ο Rea συνεχίζει τις νίκες και στο Qatar – το 1-2 η Kawasaki

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Jonathan Rea πήρε την 11η συνεχόμενη νίκη του στον παγκόσμιο Superbike στον 1ο νυχτερινό αγώνα στο Κατάρ, μπροστά από τον Tom Sykes και τον Alex Lowes.

Είναι η 17η νίκη του Rea σε μια σεζόν, γεγονός που ισοφαρίζει ρεκόρ του Doug Polen από το 1991.

Ξεκινώντας από τη δεύτερη θέση ο Rea και από την πρώτη ο Sykes,  άλλαξαν θέσεις από την πρώτη στροφή κιόλας με τον Rea να περνά πρώτος και να οδηγεί τον υπόλοιπο αγώνα, και να φτάνει στην νίκη χωρίς να απειληθεί από κανέναν, τερματίζοντας 1,4s μπροστά από τον Sykes, επεκτείνοντας την απόλυτη κυριαρχία του.

Πίσω από το ντουέτο της Kawasaki, οι Lowes και Laverty είχαν μια μεγάλη μάχη για τρίτη θέση, με τον Alex Lowes να κερδίζει τον Eugene Laverty που ήταν μπροστά για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα,  σε μια συναρπαστική μονομαχία τελευταίου γύρου.

Ο Xavi Fores κράτησε τον Marco Melandri πίσω του για ολόκληρο τον αγώνα, αλλά έχασε δραματικά τη θέση του στον τελευταίο γύρο, τερματίζοντας 13ος.

Ο Melandri τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση, με τον Loris Baz να κλείνει την κορυφαία εξάδα.

Chaz Davies και Michael van der Mark είχαν την δική τους μάχη σε όλο τον αγώνα, ενώ οι τελευταίοι δύο γύροι στο Losail είδαν μία από τις πιο φοβερές μάχες της σεζόν, καθώς ο Chaz Davies, ο Michael van der Mark και ο Loris Baz δίπλα-δίπλα για την γραμμή τερματισμού. Ο Γάλλος ήταν νικητής σε αυτή την μάχη, παίρνοντας την έκτη θέση με την Yamaha στην έβδομη θέση, ενώ ο Davies παραλίγο να χάσει την όγδοη θέση στην τελική ευθεία από τον Jake Gagneπου τερμάτισε ένατος.

Ο Toprak Razgatlioglu ολοκλήρωσε την κορυφαία 10αδα.

Ο Leon Camier είχε πτώση, ενώ ο Maximilian Schieb της MV Agusta, ο οποίος αντικατέστησε τον Jordi Torres, επίσης εγκατέλειψε.

Σχετικά Άρθρα