Ο Jonathan Rea κυριαρχεί στις δοκιμές WorldSBK στην Catalunya – Χρόνοι – Αποτελέσματα – Φωτογραφίες

Δύο ημέρες δοκιμών WorldSBK στο Montmeló τέλειωσαν με τον Jonathan Rea να κυριαρχεί και τις δυο ημέρες!

Η πίστα Catalunya στο Montmeló, προστέθηκε πρόσφατα στο ημερολόγιο WorldSBK και πολλοί οδηγοί λατρεύουν να αγωνίζονται σε αυτήν την πίστα.

Το Τεστ στην Catalunya έληξε σήμερα Πέμπτη με τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) να τερματίζει την ημέρα ταχύτερος όλων παρά τον έντονο ανταγωνισμό με τους Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) και Scott Redding (Aruba. It Racing – Ducati) καθώς το τρίο έδωσε μάχη για τον ταχύτερο γύρο τα τελευταία λεπτά του τεστ.

Την πρώτη μέρα, ο Jonathan Rea ήταν ο γρηγορότερος αναβάτης, και ήθελε να καταστήσει σαφές ότι έρχεται πολύ προετοιμασμένος για άλλη μια σεζόν. Ο αναβάτης της Kawasaki Racing Team στις δοκιμές preseason σημείωσε 1: 40.793 την πρώτη μέρα, ενώ την δεύτερη ημέρα βελτίωσε το χρόνο του όπως οι περισσότεροι, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1: 40.264, που ήταν ο καλύτερος του διημέρου!

Ο Scott Redding συνεχίζει να είναι δυνατός και φέτος, ενώ στις δοκιμές ήταν 4ος την πρώτη ημέρα, ενώ την δεύτερη ημέρα βελτίωσε και ανέβηκε στην 2η θέση τελικά!

Στην τρίτη θέση και τις δυο ημέρες, ήταν ο αναβάτης της GRT Yamaha, Αμερικανός Garrett Gerloff, ενώ την δεύτερη ημέρα ήταν για αρκετές ώρες στην κορυφή!

Στην 4η θέση ήταν τελικά ο Jonas Folger, ένας οδηγός με λίγη εμπειρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperBike, ο οποίος πάνω σε μια BMW προσπάθησε να δώσει το καλύτερό του.

Ο Michael Ruben Rinaldi, ήταν 5ος την δεύτερη ημέρα αλλά και συνολικά.

Ο αναβάτης της BMW Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) έφερε την δεύτερη BMW στις πρώτες έξι καθώς τερμάτισε στην έκτη την δεύτερη ημέρα, ενώ ήταν 7ος συνολικά!

Ο δεύτερος οδηγός της Kawasaki, Alex Lowes, ήταν στην έβδομη θέση την δεύτερη ημέρα καθώς η ανάρρωσή του από τραυματισμό στον ώμο συνεχίζεται, ενώ ήταν 8ος συνολικά τις δυο ημέρες!

Ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha με BRIXX WorldSBK) ήταν ο κορυφαίος εργοστασιακός οδηγός της Yamaha στην όγδοη θέση, την δεύτερη ημέρα και στην 9η συνολικά!  Ο Locatelli περάσει τις δύο μέρες εστιάζοντας σε μεγάλες αποστάσεις κάνοντας προσομοίωση αγώνα!

Ο Chaz Davies της ομάδας Goeleven εξασφάλισε τη ενάτη θέση την 2η ημέρα και τη δέκατη θέση συνολικά.

 Ο Leon Haslam (Team HRC) ήταν ο πρώτος αναβάτης της Honda στη δέκατη θέση, της δεύτερης ημέρας καθώς η ομάδα εργάστηκε σε πολλά αντικείμενα, όπως θέσεις της σέλας για να βελτιώσει το κέντρο βάρους του CBR1000 RR-R, καθώς και νέα εξάτμιση και αναβάθμιση κινητήρα και νέα ψαλίδια. Ο Haslam με τον χρόνο που έκανε την πρώτη ημέρα, τέλειωσε το τεστ στην 6η θέση συνολικά.

Ο Alvaro Bautista ολοκλήρωσε μόλις έξι γύρους σήμερα, κάνοντας τον 12o χρόνο συνολικά,  με τον Ισπανό να επιλέξει να μην δοκιμάσει πάρα πολύ μετά από τραυματισμό στο στήθος που είχε σε ένα ατύχημα motocross πρόσφατα.

Related Posts