Ο Rea κάνει το διπλό στις νίκες στην Αργεντινή και το δέκα στα δέκα στις συνεχόμενες νίκες!

Ο πρωταθλητής του 2018 έχει κερδίσει πλέον δέκα συνεχόμενους αγώνες, περισσότερους από οποιονδήποτε αναβάτη στην ιστορία του World Superbike, συνεχίζοντας να κάνει νέα ρεκόρ!

Όσο σκληρός γίνεται ο δρόμος, βρίσκει πάντα έναν τρόπο να φτάνει στη νίκη ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) και κέρδισε το πέμπτο συνεχόμενο double του 2018 στο Circuito San Juan Villicum της Αργεντινής με εντυπωσιακό τρόπο, κάνοντας 16 τις νίκες φέτος. Ο πρωταθλητής ξεκίνησε από την 9η θέση στην σχάρα και έκανε ένα πραγματικό φοβερό αγώνα μέχρι την κορυφή, κάνοντας την 10η συνεχόμενη νίκη σε μια σεζόν γράφοντας άλλο ένα ρεκόρ στο όνομά του με τις περισσότερες νίκες σε μια σεζόν Superbike, ξεπερνώντας τον Colin Edwards και τον Neil Hodgson με εννέα νίκες.

Ο Fores ξεκινώντας από την πρώτη θέση στην σχάρα, έστριψε πρώτος και έκανε γρήγορα μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους, μένοντας στην πρώτη θέση μέχρι και τον 10ο γύρο όπου έφτασε πίσω του ο Rea και τον πέρασε, περνώντας στην πρώτη θέση, όπου έκανε και μια διαφορά ασφαλείας, μέχρι την καρό σημαία!
Ο Fores τελικά τερμάτισε στην δεύτερη θέση, με πάνω από 3 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο και χωρίς να απειληθεί καθόλου μέχρι τον τερματισμό!

Ο Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati) ήταν αυτός που συμπλήρωσε το βάθρο στην τρίτη θέση, ξεκινώντας από την 8η θέση στην σχάρα, κάνοντας έναν καλό αγώνα παρά το λάθος που έκανε στον 6ο γύρο και από 3ος βρέθηκε στην 7η θέση. Ο Marco Melandri κατάφερε να επιστρέψει στο ντέρμπι μετά από μια φανταστική μονομαχία με τον Chaz Davies, όπου και κέρδισε αφήνοντας τον ομόσταυλό του να τερματίσει τέταρτος αυξάνοντας και πάλι την διαφορά του στην βαθμολογία από τον Michael van der Mark στους 24 βαθμούς, αφού ο Ολλανδός τερμάτισε 9ος.

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Tom Sykes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) όπου ξεκίνησε από την 3η θέση, με μια άσχημη εκκίνηση και βρέθηκε στην 9η θέση, αλλά κατάφερε και ανέβηκε και πάλι τερματίζοντας τελικά 5ος.

Ο Alex Lowes (Pata Yamaha) έκλεισε την κορυφαία εξάδα, μπροστά από τον τούρκο Razgatlioglu, που είχε ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο.

Ο Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia) ολοκλήρωσε το αγώνα στην όγδοη θέση, μπροστά από τον Michael van der Mark, ενώ ο Jake Gagne (Red Bull Honda World Superbike Team) έκλεισε την κορυφαία δεκάδα για την τρίτη φορά αυτή τη σεζόν. Στην 11η θέση τερμάτισε ο Loris Baz.  Ο τοπικός ήρωας, Αργεντινός Leandro Mercado κατάφερε να τερματίσει στην δωδέκατη θέση, μετά την πτώση του στον πρώτο αγώνα.

O Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia) είχε πτώση στον τρίτο γύρο ενώ οδηγούσε στη δεύτερη θέση.

Μην χάσετε τον τελευταίο γύρο της σεζόν σε δύο εβδομάδες στο Κατάρ, μείνετε συντονισμένοι ………..

Δείτε Σχετικά άρθρα