Ο Razgatlioglu ταχύτερος την πρώτη ημέρα της επίσημης δοκιμής WSBK στο Phillip Island

Το Phillip Island φιλοξενεί την τελική επίσημη δοκιμή για το World Superbike, πριν από την έναρξη της σεζόν με τους πέντε κατασκευαστές μέσα στην κορυφαία εξάδα, μετά την πρώτη μέρα!

Η πρώτη μέρα της επίσημης δοκιμής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike για το 2020, τέλειωσε με τον Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha WorldSBK) στην κορυφή με χρόνο στο 1: 30.740, μπροστά από τους, Tom Sykes (BMW), Loris Baz (Yamaha), Jonathan Rea (Kawasaki), Leon Haslam (Honda) και Scott Redding (Ducati) που έκλεισε την πρώτη εξάδα.

Ο Toprak Razagatlioglu ήταν ο κορυφαίος και του τελευταίου τεστ στο Portimao. Ο Razagatlioglu, όπως ο ομόσταυλος του, Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Official Team), είχε επικεντρωθεί σε ορισμένες μικρές αναβαθμίσεις στην μοτοσυκλέτα και προσπάθησε να βρει την ισορροπία μεταξύ απόδοσης και ανθεκτικότητας των ελαστικών. Ο Van der Mark τέλειωσε στην έβδομη θέση στο τέλος της ημέρας.

Ο Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK), ο οποίος προσπαθούσε να βελτιώσει τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας του μετά από εργασίες σε σασί και ηλεκτρονικά στις προηγούμενες δοκιμές στην Jerez και το Portimao, τερμάτισε στην δεύτερη θέση στην κατάταξη της 1ης ημέρας, με μόλις 0,022s πίσω από τον Razgatlioglu.

Ο ομόσταυλος του Sykes, Eugene Laverty (BMW Motorrad WorldSBK Team) ήταν στην όγδοη θέση και λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω από την κορυφή, εστιάζοντας σε ρυθμό αγώνα.

Ο Loris Baz (Ten Kate Yamaha Racing) ήταν στην τρίτη θέση δεδομένου ότι ήταν μόλις 0,015s από τον Sykes και 0,037s από τον Razgatlioglu. Ο Baz ήταν ο κορυφαίος ανεξάρτητος αναβάτης.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Jonathan Rea (Kawasaki Racing WorldSBK) συνέχισε να δείχνει το ρυθμό του από τη δοκιμή στην Jerez με την τέταρτη θέση στο Phillip Island, αφού επικεντρώθηκε στην απόδοση των ελαστικών. Ο Rea στο Phillip Island δεν έχει νίκη από το 2017, κάτι που θα προσπαθήσει να κάνει φέτος.

Ο ομόσταυλος του Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) βρέθηκε στην ένατη θέση, παρά το γεγονός ότι είχε μια πτώση.

Ο Leon Haslam (Team HRC) ολοκλήρωσε στην 5η θέση στο τέλος της πρώτης μέρας. Η επιστροφή της Honda ως εργοστασιακή ομάδα σήμανε ότι έχει επικεντρωθεί σε πολλαπλές πτυχές της μοτοσικλέτας μπροστά από το γύρο που ανοίγει την σεζόν. Ο ομόσταυλος του Haslam, Alvaro Bautista (Team HRC), ήταν στην 15η θέση στο τέλος της 1ης μέρας. Ο νικητής του τριπλού αγώνα του 2019 στο Phillip Island θα επιδιώξει να επιστρέψει στο ρυθμό του την Τρίτη.

Ο Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Ducati στην έκτη θέση μετά από τη δοκιμή σε ρυθμό αγώνα για να βρει ρυθμίσεις. Ο Redding αισθάνεται σίγουρος μετά τα αποτελέσματα του Ducati το 2019 στο Phillip Island και σε μια πίστα στην οποία έχει ιστορικά είχε καλή απόδοση στην Moto2 και στο MotoGP.

Ο Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati), ήταν στην 10η θέση με διαφορά  1.373s από την κορυφή.

ΧΡΟΝΟΙ 1ης ημέρας

Σχετικά Άρθρα