Ο Razgatlioglu ταχύτερος την πρώτη ημέρα δοκιμαστικών WSBK στο Portimao – Χρόνοι

Η δράση στο Superbike World Championship συνεχίζεται στο Portimao αυτό το τριήμερο στο Autodromo Internacional do Algarve.

Η Yamaha εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην παραμονή του Superbike στο Portimao. Στα δεύτερα δοκιμαστικά FP2, ο Loris Baz ήταν ο γρηγορότερος, μετά τον Toprak Razgatlioglu στο FP1.

Ο Razgatlioglu από το FP1 το πρωί έχει κάνει τον ταχύτερο γύρο της ημέρας!

Ο χρόνος του Razgatlioglu στο 1’42.103 στο Free Practice 1 ήταν αρκετός για να είναι στην κορυφή της ημέρας, μπροστά από τον Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha). Ο Baz κατάφερε να είναι στην κορυφή του Free Practice 2 ως ο κορυφαίος ανεξάρτητος αναβάτης. ο χρόνος του 1’42.522 είναι τέσσερα δέκατα από τον Razgatlioglu από το πρωί. Ο συμπαίκτης του Razgatlioglu, Michael van der Mark, τερμάτισε την έκτη θέση της ημέρας συνολικά.

Ο τρίτος γρηγορότερος ήταν ο πρωταθλητής Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) , έτσι είναι δύο κατασκευαστές στις τρεις πρώτες θέσεις. Ο Rea έχασε τη δεύτερη θέση της ημέρας με μόλις 0,045 δευτερόλεπτα από τον Γάλλο αναβάτη, Baz. Ο συμπαίκτης του Rea, Alex Lowes, τερμάτισε στην όγδοη θέση συνολικά.

Η εντυπωσιακή φόρμα του Michael Rinaldi συνεχίστηκε καθώς τερμάτισε τέταρτος συνολικά, μετά από την τέταρτη θέση του στο FP2. Ο Ιταλός αναβάτης ήταν μόλις 0,017 δευτερόλεπτα πίσω από το χρόνο του πέντε φορές Πρωταθλητή Jonathan Rea. Ο Michael Rinaldi συνεχίζει να δείχνει τον γρήγορο ρυθμό του κατατάσσοντας τον ταχύτερο αναβάτη της Ducati.

Ο Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της εργοστασιακής Ducati στην πέμπτη θέση, με τον συμπαίκτη του, Chaz Davies, να τελειώνει την ημέρα 12ος .

Στην έβδομη θέση ήταν ο Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) καθώς γύρισε περίπου έξι δέκατα πιο αργά από τον ρυθμό του Razgatlioglu. Ήταν περίπου τα τέσσερα δέκατα γρηγορότερος από τον Eugene Laverty (BMW Motorrad WorldSBK Team), καθώς το ντουέτο συνεχίζει να «πολεμά» για την θέση στην BMW για το 2021.

Ο Alvaro Bautista (Team HRC) ήταν ο επικεφαλής αναβάτης της Honda την Παρασκευή καθώς τερμάτισε την ημέρα στην ένατη θέση, περίπου  ένα δέκατο μπροστά από τον συμπαίκτη του Leon Haslam. Ο Bautista είχε μια πτώση στη στροφή 5 κατά τη διάρκεια του Free Practice 2, αλλά κατάφερε να επανέλθει και συνέχισε το Free Practice 2, όπου έκανε τον 8ο χρόνο.

Σχετικά Άρθρα