Ο Quartararo θέλει να αγωνιστεί με την Yamaha του 2019 για τη σεζόν MotoGP 2021

Ο Fabio Quartararo αναζητά την πιθανότητα να αγωνιστεί με τη μοτοσυκλέτα M1 του 2019 το 2021 μετά από μια δύσκολη χρονιά με το Μ1 του 2020.

Ο Quartararo έχει κερδίσει τρία Grand Prix το 2020, αλλά έχει τερματίσει μόλις μια φορά ακόμα  στην κορυφαία πεντάδα στους 12 αγώνες μέχρι στιγμής.

Αυτή η ασυνεπής απόδοση του, του κόστισε το προβάδισμα του πρωταθλήματος που κατείχε για μεγάλο μέρος του χρόνου από τον Joan Mir στο Aragon – έχοντας επίσης χάσει για λίγο την πρωτοπορία μετά το Grand Prix του Αγίου Μαρίνου από τον Andrea Dovizioso.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη απόδοση του σαν rookie το 2019, χρονιά στην οποία σημείωσε επτά βάθρα σε όλη την σεζόν.

Μετά τον “ατυχή” αγώνα στην 1, ο Quartararo παραδέχεται ότι «πολλά» πρέπει να αλλάξουν στη Yamaha για το 2021.

Λόγω των μέτρων του COVID-19, έχει παγώσει η εξέλιξη των κινητήρων, έτσι και η Yamaha δεν θα είναι σε θέση να αναπτύξει έναν νέο για το 2021.

Ο Quartararo «ανησυχεί» για αυτό, αλλά ελπίζει να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την μοτοσυκλέτα του 2019 εάν το επιτρέπουν οι κανόνες.

«Ανησυχώ, αλλά ελπίζω να δω αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την μοτοσυκλέτα του περασμένου έτους, αν αυτό είναι δυνατό ή αν πρέπει να διατηρήσουμε ακριβώς το ίδιο με αυτό του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Quartararo, όταν ρωτήθηκε για το πάγωμα του κινητήρα.

«Αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα στον τρόπο που δουλεύουμε, όχι στην ομάδα αλλά γενικά με τη Yamaha.»

Ο αντίστοιχος εργοστασιακός οδηγός της Yamaha, Valentino Rossi, δήλωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ότι “το πάγωμα του κινητήρα δεν αποτελεί δικαιολογία για τη Yamaha να μην βελτιώσει τον κινητήρα της το 2021.”

Ο ομόσταυλος του Quartararo στην SRT, Franco Morbidelli, οδηγεί αυτή τη στιγμή το  M1 του 2019, κερδίζοντας δύο αγώνες με αυτό και σημειώνοντας τους περισσότερους βαθμούς από οποιονδήποτε αναβάτη της Yamaha από το GP του Σαν Μαρίνο.

Ο Quartararo παραδέχτηκε την περασμένη Κυριακή ότι στο Μ1 του 2020 δεν ένιωθε ποτέ ότι ήταν η μοτοσυκλέτα του, από τους πρώτους γύρους του σε δοκιμές.

«Στην πραγματικότητα, οι πρώτοι μου με τη μοτοσυκλέτα του 2020 σε στεγνές συνθήκες – όπως λέω ότι η μοτοσυκλέτα του 2020 άλλαξε πολύ από πέρυσι – δεν ένιωθα πραγματικά ότι η μοτοσυκλέτα ήταν δική μου».

«Όταν η μοτοσυκλέτα είναι άμεσα καλή από το FP1, κάνουμε μικρές αλλαγές και όλα είναι τέλεια.»

«Αλλά όταν ξεκινάς και είναι δύσκολο, …… χάνεις.»

 

 

Related Posts