Ο Quartararo ταχύτερος της πρώτης ημέρας δοκιμών, 4 Yamaha στην εξάδα στο Motegi

Τέσσερις Yamaha μέσα στην κορυφαία εξάδα και πέντε κατασκευαστές στην κορυφαία δεκάδα!

Στην κορυφή του FP2 και συνολικά της πρώτης ημέρας, τέλειωσε ο Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), με χρόνο 1: 44.764, μπροστά από τον ταχύτερο του FP1, Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha MotoGP). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής 2019, Marc Marquez (Repsol Honda) ολοκλήρωσε την κορυφαία τριάδα της πρώτης ημέρας δοκιμών.

Στο τέλος του FP2 όλοι οδηγοί φόρεσαν καινούρια ελαστικά, οι περισσότεροι μαλακά εμπρός και πίσω, για να κάνουν έναν χρόνο που θα τους βάλει στην προσωρινή 10αδα του Q2, αφού περιμένουν αύριο βροχές στο FP3.

Ο Andrea Dovizioso έκανε τον 4ο χρόνο της ημέρας με την καλύτερη Ducati, μπροστά από τον Valentino Rossi, ο οποίος μόλις στο τέλος της συνεδρίασης μπήκε στο προσωρινό Q2, κάνοντας τον 5ο χρόνο μπροστά από τον Franco Morbidelli, που έκλεισε την κορυφαία εξάδα!

Στην 7η θέση τέλειωσε το Ducati GP19 της ομάδας Pramac του Αυστραλού Jack Miller, μπροστά από αυτή της επίσημης ομάδας του Danilo Petrucci .

Στο προσωρινό Q2 πέρασαν επίσης το Suzuki του Joan Mir και το Aprilia του Aleix Espargarò, που έκλεισαν την πρώτη δεκάδα!

Σχετικά Άρθρα