Ο Puig απαντά στην Ducati: «Μέχρι σήμερα στην Ducati δεν έχουν κερδίσει τίποτα»

Ο Alberto Puig δεν είχε κανέναν δισταγμό να απαντήσει με πολύ δεικτικό και σκληρό τρόπο απέναντι στους ισχυρισμούς της Ducati και στον Paolo Ciabatti που δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι χωρίς τον Marc η Honda δεν θα είχε κερδίσει τίποτα.

Ο Puig, γνωστός για το στυλ του, απάντησε με συνέντευξή του στο El Confidencial και συμβούλεψε την ομάδα της Ducati να ανατρέξει και να δει την ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Νομίζω ότι ο Ciabatti θα πρέπει να δει όλους τους αγώνες  500cc και MotoGP που κέρδισε η Honda, όλου τους τίτλους, να δουν την ιστορία και πιθανότατα να μάθουν με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η Ducati, μετά από όλη την προσπάθεια που κάνει , η οποία είναι μεγάλη και έχει πολλά πλεονεκτήματα, έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα, που όλοι όσοι γνωρίζουν την ιστορία αυτής της κατηγορίας γνωρίζουν ότι το κέρδισε ο Casey Stoner », δήλωσε ο επικεφαλής της Repsol Honda.

Ο Puig συνέχισε να τονίζει και αναφέρει ότι τα αποτελέσματα που έχουν κερδίσει οι Ιταλοί δεν αντιστοιχούν στις οικονομικές δαπάνες που κάνει το Borgo Panigale τα τελευταία χρόνια για να επιτύχει τον πολυπόθητο τίτλο. «Η προσπάθεια που η Ducati κάνει σε αυτό το πρωτάθλημα, και αυτό που εισπράττει, κατά τη γνώμη μου, είναι εντελώς άνισο.»

Για να διευθετήσει το ζήτημα, ο Puig επανεξέτασε τη μακρά λίστα οδηγών και θρύλων που κέρδισαν στην Honda. «Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Marquez έχει κερδίσει με αυτήν την μοτοσυκλέτα, όπως Stoner, Doohan, Spencer, Lawson, Crivillé, Hayden και Rossi . Με την Honda, πολλοί άνθρωποι κέρδισαν. Με τη Ducati έχει κερδίσει ένας άνθρωπος , ένα χρόνο, σε ειδικές περιστάσεις και περίοδο. Από εκεί, η Ducati αγωνίζεται πρόσφατα με τον νέο τεχνικό κανονισμό. Νομίζω ότι προσπαθούν όλο και περισσότερο , αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουν καταφέρει τίποτα. Μέχρι σήμερα δεν έχουν κερδίσει τίποτα.»

 

Δείτε Σχετικά άρθρα