Ο Pol Espargaro ταχύτερος στα πρώτα δοκιμαστικά FP1 στην Αυστρία

Ο γύρος της Αυστρίας ξεκίνησε το πρωί με τα πρώτα ελευθέρα δοκιμαστικά FP1.

Με τις προγνώσεις να δίνουν βροχή το απόγευμα στο FP2 αλλά και αύριο το πρωί στα FP3, όλοι οι οδηγοί προσπάθησαν σε αυτά τα πρώτα δοκιμαστικά να κάνουν έναν καλό χρόνο που θα τους εξασφαλίσει μια είσοδο στο Q2.

Ταχύτερο χρόνο με το χρονόμετρο να σταματά στο 1.24.193 έγραψε ο αναβάτης της ΚΤΜ, Pol Espargaro, που από την αρχή του FP1 ήταν στις κορυφαίες θέσεις!

Στην δεύτερη θέση τέλειωσε το FP1 ο αναζωογονημένος Andreas Dovizioso με χρόνο 1.24.237, μόλις 0.044s πίσω από τον πρώτο, με το πρώτο Ducati.

Την κορυφαία τριάδα έκλεισε ο Takaki Nakagami με χρόνο 1.24.378, φέρνοντας το πρώτο Honda στην κορυφαία τριάδα!

Στην 4η θέση έχουμε μια Suzuki με τον Alex Rins που έγραψε χρόνο 1.24.573, ενώ την πρώτη 5αδα συμπλήρωσε το πρώτο Yamaha της Petronas με τον Franco Morbidelli, με χρόνο 1.24.588.

Έτσι στις 5 πρώτες θέσεις έχουμε 5 διαφορετικά εργοστάσια!

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Johan Zarco με το δορυφορικό Ducati, μπροστά από τον Miguel Oliveira με την ΚΤΜ και τον Jack Miller με το Ducati της Pramac!

Στην 9η θέση τέλειωσε το FP1 ο δεύτερος οδηγός της Suzuki, John Mir, μπροστά από το δεύτερο Yamaha Petronas με τον Fabio Quartararo!

Στην 11η θέση είναι το πρώτο εργοστασιακό Yamaha με τον Maverick Vinales μπροστά από τον Danilo Petrucci, τον Valentino Rossi και τον Cal Crutchlow, ενώ ο Inger Lecuona με ΚΤΜ έκλεισε την πρώτη 15αδα του FP1.

Ο νικητής του Μπρνο Brand Binder ήταν δέκατος έκτος, ενώ ο Pirro που αντικαθιστά τον τραυματισμένο Pecco Bagnaia ήταν ο δέκατος έβδομος.

Τέλος να επισημάνουμε πως η Michelin έφερε ένα πίσω ελαστικό διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποίησαν μέχρι τώρα και το οποίο έχει δώσει στην Ducati τόσα πολλά προβλήματα. Η πίστα Red Bull Ring έχει στην πραγματικότητα μια συγκεκριμένη διαμόρφωση και το πίσω ελαστικό μοιάζει περισσότερο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε πέρυσι τόσο στο Spielberg όσο και στο Buriram της Ταϊλάνδης.

Related Posts