Ο πίνακας “Ducati Mona Lisa” του Γάλλου καλλιτέχνη Jisbar στην δημοπρασία Race Against COVID

Το “Ducati Mona Lisa” είναι το όνομα του έργου τέχνης που δημιούργησε ο Γάλλος καλλιτέχνης Jisbar (Jean-Baptiste Launay), ο οποίος θα δημοπρατηθεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου για το #RaceAgainstCOVID, την πρωτοβουλία που διοργάνωσε ο κατασκευαστής μοτοσυκλετών Borgo Panigale για την υποστήριξη των προγραμμάτων αποκατάστασης που έχει αναπτύξει το Νοσοκομείο Polyclinic του S. Orsola στη Μπολόνια για ασθενείς μετά την ανάρρωση Covid-19.

Ο πίνακας είναι μέρος της σειράς “Mona Lisa”, όπου ο Jisbar ερμηνεύει το διάσημο αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με διαφορετικούς τρόπους μέσα από το φανταστικό και πολύχρωμο στυλ του, το οποίο τον αφιερώνει ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αναδυόμενους νέους στον κόσμο της pop-art σκηνής. Στο “Ducati Mona Lisa” η γυναικεία φιγούρα στο κέντρο της εικόνας περιβάλλεται από οπτικά και γραφικά στοιχεία που θυμίζουν την ιστορία της Ducati, τα μοντέλα της σειράς και μερικούς από τους πιο διάσημους αναβάτες της. Ο Γάλλος καλλιτέχνης δημιούργησε αυτό το έργο με μεγάλο ενθουσιασμό και τώρα το έδωσε δωρεάν για να υποστηρίξει την πρωτοβουλία #RaceAgainstCOVID που διοργάνωσε η Ducati.

Το “Ducati Mona Lisa”, ένα ακρυλικό σε καμβά 141 x 106 cm, θα τεθεί σε δημοπρασία από την Cambi Aste το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουλίου, κατά τη δημοπρασία # 481 αφιερωμένη στη σύγχρονη τέχνη, φωτογραφία και κόμικς, ξεκινώντας στις 10.00. Η δημοπρασία θα μεταδοθεί σε απευθείας και οι προσφορές μπορούν να τεθούν απευθείας από τη σελίδα του ιστότοπου στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω ενός συνδέσμου που θα αποκτήσετε κατά τη εγγραφής σας.

Οι εγγραφές είναι ήδη ανοιχτές στο www.cambiaste.com . Ο ιστότοπος είναι διαθέσιμος στα ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά και κινέζικα, ενώ η ζωντανή ροή της δημοπρασίας θα είναι μόνο στα ιταλικά.

Τα έσοδα από την πώληση του έργου θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Policlinico di S. Orsola της Μπολόνια.

Related Posts