Ο Petrucci κερδίζει έναν βρόχινο συναρπαστικό γεμάτο ανατροπές αγώνα στο Le Mans

Σε έναν αγώνα που τα είχε όλα, ο Danilo Petrucci ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί από πέρυσι στο Mugello και γίνεται ο 7ος νικητής φέτος σε μόλις 9 αγώνες!

O αγώνα κηρύχθηκε  βρόχινος αφού πριν την  εκκίνηση ξεκίνησε να βρέχει και έτσι όλοι οι οδηγοί άλλαξαν ελαστικά και έβαλαν βρόχινα, έτσι ο καιρός έγινε ο πρωταγωνιστής του σημερινού αγώνα!

Ο Petrucci μπήκε μπροστά από την αρχή του αγώνα και κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα παρα την πίεση που δέχτηκε από τον ομόσταυλο του Dovizioso όπου τον πέρασε και έμεινε πίσω για λίγους γύρους, όμως με σταθερή απόδοση κατάφερε και πήρε την 2η νίκη της καριέρας του, χαρίζοντας την πρώτη νίκη της Ducati στο Le Mans!

Στην 2η θέση τερμάτισε ο εκπληκτικός Alex Marquez, που ξεκίνησε από την 18η θέση και κάνοντας έναν φοβερό αγώνα, με παρα πολλές φορές να  κάνει καλύτερο χρόνο, κατάφερε και έφτασε στο πρώτο του βάθρο στην μεγάλη κατηγορία, χαρίζοντας στην Honda το πρώτο της βάθρο για φέτος!

Το βάθρο έκλεισε ο πολύ καλός και πάλι Pol Espargaro που ξεκίνησε από την 8η θέση με την KTM, κάνοντας τρεις διαφορετικές μάρκες να είναι στο βάθρο!

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Andrea Dovizioso που έδειξε να μην μπορεί να απαντήσει στο τέλος σε όλες τις επιθέσεις που δέχτηκε, παρόλο που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πάλεψε για την νίκη, αφού οδήγησε τον αγώνα για μερικούς γύρους!

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Johan Zarco που ξεκίνησε από την 9ηθεση και κατάφερε σημειώνοντας και τον ταχύτερο γυρο του αγώνα να φτάσει στην κορυφαία 5αδα!

Στην 6η θέση τερμάτισε ένα ακόμα ΚΤΜ με τον Miguel Oliveira, ξεκινώντας και αυτός από πίσω στην 12η θέση!

7ος ο Taka Nakagami που έκανε έναν καλό αγώνα, και κατάφερε να κρατηθεί στην κορυφαία δεκάδα για άλλη μια φορά.

Στην 8η θέση τερμάτισε άλλο ένα Honda αυτό με τον Stefan Bradl, φέρνοντας ένα ακόμα Honda, το 3ο  στην δεκάδα, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά φέτος!

Στην 9η θέση τερμάτισε ο Fabio Quartararo που παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς μπροστά από τον Mir. Ο Γάλλος δεν κατάφερε να κάνει έναν καλό αγώνα και περιορίστηκε σε μια συντηρητική οδήγηση για να κερδίσει σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα χωρίς να ρισκάρει μια πτώση!

Την κορυφαία δεκάδα έκλεισε ο Maverick Vinales που συνεχίζει την άσχημη πορεία του φέτος, χωρίς να καταφέρνει να αποδώσει αυτό που πραγματικά μπορεί!

Στην 11η θέση τερμάτισε ο John Mir που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον κακό τερματισμό του Γάλλου για να τον πλησιάσει στο πρωτάθλημα, παρόλο που είναι ακόμα δεύτερος στην βαθμολόγια!

Την πρώτη δωδεκάδα έκλεισε ο Binder με ένα ΚΤΜ ακόμα!

Μεγάλος άτυχος της ημέρας ο Valentino Rossi Που είχε πτώση μόλις στην αρχή του αγώνα, και εγκατέλειψε απογοητευμένος από τον αγώνα, όπως και ο Miller εγκατέλειψε με μηχανική βλάβη ενώ πάλευε για την νίκη και ο Alex Rins ενώ  πάλευε και αυτός για την νίκη !

Πτώσεις είχαν και ο Cal Crutchlow ενώ ήταν στην 7η θέση, όπως επίσης πτώσεις είχαν και οι Rabat , και ο Smith ενώ βρισκόταν στην δεκάδα.

Related Posts