Ο Pedrosa ήταν ταχύτερος με την KTM από ό, τι με την Honda στις δοκιμές MotoGP στην Αυστρία

Σύμφωνα με την δήλωση του Efrén Vázquez, ο Dani ήταν ταχύτερος με την από ό, τι με την Honda την περασμένη σεζόν!

Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που οι υπεύθυνοι της Αυστριακής μάρκας θέλουν να τον  Pedrosa να οδηγήσει ως οδηγός της ομάδας για το 2020 στην θέση του Zarco.

Στα τέλη Ιουλίου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του , ο Dani Pedrosa ήταν στην πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας για δοκιμές με την KTM, όπου εβδομάδες αργότερα έγινε ο αγώνας Grand Prix.

Ο στόχος της ΚΤΜ ήταν διπλός, να συνεχίσει να αναπτύσσει τη μοτοσικλέτα , δίνοντας ακριβείς ενδείξεις, ιδίως όσον αφορά την ηλεκτρονική διαχείριση, καθώς και τη συλλογή πληροφοριών ώστε οι επίσημοι οδηγοί, Pol Espargaró και Johann Zarco να έχουν πληροφορίες για έναν καλύτερο αγώνα.

Το Grand Prix δεν πήγε όπως αναμενόταν : ο Pol Espargaró αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ενός μηχανικού προβλήματος, ενώ ο Zarco τελείωσε στη δωδέκατη θέση. Ο πρώτος οδηγός του αγώνα μέσα στο σπίτι της ΚΤΜ  ήταν ο Πορτογάλος Oliveira της ανεξάρτητης ομάδας Tech3 , η οποία πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα στο MotoGP, στην όγδοη θέση στην πρώτη της σεζόν.

Αντιμετωπίζοντας κάποιες επικρίσεις στο Twitter για το KTM του Moto3, ο Efrén Vázquez υπερασπίστηκε την εταιρία και όπως ήταν φυσικό η κουβέντα πήγε στο MotoGP, οπού όταν κάποιος χρήστης του κοινωνικού δικτύου επέκρινε τη φιλοσοφία της KTM για το σωληνωτό πλαίσιο , όπου πιστεύουν ότι ποτέ δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα εργοστάσια όπως η Honda, η Yamaha ή η Ducati. Ο Efrén Vázquez επιβεβαίωσε το γεγονός: «Με το KTM του MotoGP ο Pedrosa στο τεστ στην αυστριακή πίστα ήταν πιο γρήγορος από ό, τι με την Honda», αν και δεν έδωσε ακριβής χρόνους διευκρινίζοντας ότι «αυτό είναι μυστικό του εργοστασίου.»

Related Posts