Ο Pablo Quintanilla κερδίζει την 6η ειδική – Ανασκόπηση 6ης ημέρας Dakar 2019

Stage 6 | 13 Ιανουαρίου |  Arequipa > SAN JUAN DE MARCONA | 317 Ειδική| 838 σύνολο
1. Pablo Quintanilla – 2. Benavides + 00h 01′ 52” – 3. Walkner + 00h 04′ 21”

Σήμερα το Ντακάρ μπήκε στην έκτη φάση του μετά την ημέρα ξεκούρασης στην Arequipa, όπου οι οδηγοί και μηχανικοί είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, και να επωφεληθούν από το διάλειμμα.

Η σημερινή ημέρα ήταν για τους οδηγούς μία από τις πιο δύσκολες του φετινού Ντακάρ.

Ο Pablo Quintanilla κέρδισε μια στενή μάχη ενάντια στον Kevin Benavides τερματίζοντας στην κορυφή στην 6η ειδική στο Ντακάρ 2019, και πήρε το συνολικό προβάδισμα στην γενική από τον Ricky Brabec.

Στην ειδική των 336 χιλιομέτρων, η οποία διεξήχθη μεταξύ Arequipa και San Juan de Marcona, ο Benavides είχε το πάνω χέρι από νωρίς, θέτοντας το ρυθμό στα πρώτα 84 χιλιόμετρα, στο πρώτο κομμάτι, το οποίο ακολουθήθηκε από μια σύντομη ουδέτερη ζώνη και στη συνέχεια το υπόλοιπο της ειδικής.

Ο Quintanilla σύντομα πήρε το προβάδισμα, αλλά το χάσμα μεταξύ τους ήταν λιγότερο από ένα λεπτό μέχρι την έκτο σημείο αναφοράς, όπου ο αναβάτης της Husqvarna άρχισε να ανακτά χρόνο.

Τελικά πήρε την πρώτη του νίκη στο Dakar 2019 με μια διαφορά 1m52s προβάδισμα έναντι του Benavides, με το δίδυμο της KTM, Matthias Walkner και Toby Price, καταλαμβάνοντας την τρίτη και την τέταρτη, και οι δύο πάνω από τέσσερα λεπτά πίσω.

Pablo Quintanilla : «Όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο σήμερα και είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη της ειδικής. Η μέρα δεν ήταν εύκολη, ο ρυθμός ήταν αρκετά γρήγορος και η πλοήγηση ήταν δύσκολη. Είχαμε μια καλή μάχη με τον Kevin Benavides και σε κάποιο σημείο κατάφερα να τον περάσω και να διατηρήσω το προβάδισμα. Είναι καλό να επιστρέψουμε στην κορυφή της γενικής. Ο αγώνας είναι ακόμα μακρύς και θέλω να τηρήσω το σχέδιό μου. Αύριο θα είμαι ο πρώτος αναβάτης που θα ξεκινήσω την ειδική και αυτό είναι σίγουρα ένα μειονέκτημα. Αλλά το σχέδιό μου είναι να αγωνιστούμε για ένα καλό αποτέλεσμα την όγδοη ημέρα και στη συνέχεια να επωφεληθούμε από τη μαζική εκκίνηση την ένατη μέρα. Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν αυτές τις επόμενες ημέρες, αλλά θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατηθώ επικεντρωμένος στο στόχο μου.» 

Kevin Benavides:  «Σήμερα ήταν μια καλή μέρα. Άλλαξα τη στρατηγική για να αρχίσω να πιέζω αυτή τη δεύτερη εβδομάδα και σήμερα ξεκίνησα πιο έξω. Η ιδέα ήταν να τελειώσει όσο το δυνατόν αργότερα, οπότε αυτή η δεύτερη θέση στη ειδική είναι καλή, παρά το γεγονός ότι έχασα λίγο χρόνο προς το τέλος. Πρέπει να συνεχίσουμε και να μην χάνουμε πολύ χρόνο στα υπόλοιπα στάδια.»

Κάνοντας έναν καλό αγώνα σε σκληρές συνθήκες,  ο Matthias Walkner κατάφερε να πάρει την 3η θέση. Η τρίτη του θέση, λίγο περισσότερο από τέσσερα λεπτά από τον πρώτο φορά, τον φέρνει στην 6η θέση στην γενική κατάταξη.

Matthias Walkner: «Είχα έναν καλό αγώνα σήμερα, η πλοήγηση ήταν πολύ δύσκολη, αλλά είχα κάποιες γραμμές μπροστά μου, οπότε έπρεπε να μείνω συγκεντρωμένος και να χρησιμοποιήσω το μυαλό μου. Είμαι ικανοποιημένος με την οδήγηση μου και το αποτέλεσμα, ειδικά καθώς ο συνολικός ρυθμός ήταν πολύ υψηλός. Συνολικά, ήταν μια καλή μέρα.»

Μόλις 27 δευτερόλεπτα πίσω από τον συμπαίκτη του Walkner, ο Toby Price συνεχίζει να αγωνίζεται παρά τον αυξανόμενο πόνο στον καρπό του. Η τέταρτη θέση του Αυστραλού τον βάζει σε ιδανική θέση εκκίνησης για την 7η ειδική της Δευτέρας. Ο Price είναι τρίτος στην προσωρινή γενική κατάταξη.

Ο Van Beveren τερμάτισε στην 5η θέση ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση στη συνολική κατάταξη, ο Adrien απέχει λιγότερο από δέκα λεπτά από τον προσωρινό ηγέτη της διοργάνωσης.

O Brabec ήταν έκτος, 7.30 λεπτά πίσω από τoν Quintanilla, ο Αμερικανός έχασε συνολικά το προβάδισμά του από τον Χιλιανό με, 4m38s.

Ο Σλοβάκος Stefan Svitko και Andrew Short ακολούθησαν με τον Luciano Benavides και Adrien van Beveren λαμβάνοντας όγδοη και ένατη, αλλά και οι δύο αναβάτες σταμάτησαν για να βοηθήσουν τον  Lorenzo Santolino που είχε μια πτώση.

Το καλύτερο αποτέλεσμα της στο αγώνα της φετινής χρονιάς, κατάφερε η Laia Sanz και αισθάνεται καλά. Χρησιμοποιώντας τις ικανότητές της και την εμπειρία της, η Laia ήταν σε θέση να κάνει καλό χρόνο στην αρχή της ειδικής όπου ήθελε ακριβής πλοήγηση. Η ολοκλήρωση της σκηνής στην 15η θέση, φέρνει την Ισπανίδα στην 16η θέση στην προσωρινή συνολική κατάταξη.

Laia Sanz: «Αισθάνθηκα πραγματικά πολύ καλά στους αμμόλοφους σήμερα. Ήμουν σε θέση να κερδίσω τα παιδιά μπροστά μου και αυτό είναι πάντα ωραίο για την εμπιστοσύνη. Το δεύτερο μέρος της ειδικής ήταν πολύ γρηγορότερο. Έμενα μόνη μου και δυσκολευόμουν να ακολουθήσω τον ρυθμό τους, τα πιο γρήγορα κομμάτια δεν είναι τα αγαπημένα μου. Η πλοήγησή μου ήταν ακριβής όλη την ημέρα και νομίζω ότι βελτιώθηκα και στο συνολικό επίπεδο, γι ‘αυτό είμαι χαρούμενη.»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ο Cavigliasso παίρνει την 5η νίκη στο Dakar 2019

Η νικήτρια παρέλαση του Nicolás Cavigliasso συνεχίζεται με πέντε νίκες στις έξι ειδικές. Ο Αργεντινός συνέτριψε ξανά τον ανταγωνισμό, με τον Jeremias González Ferioli στα 17’19’ πίσω, τον Manuel Andújar στα 22’40’ και τον Gustavo Gallego στα 24’10’.

WordPress Gallery Extra

Διαδρομές Συμμετοχές ΑνασκοπήσειςΚατάταξηVideoΦωτογραφίες Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2019 !

Related Posts