Ο Mir κάνει την ενδέκατη νίκη του στην Μαλαισία

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής πήρε την δέκατη νίκη του για φέτος μετά από μάχη που είχε με τον Jorge Martin.

Ο Joan Mir  υποστήριξε την νίκη και τον τίτλο του πρωταθλήματος από Phillip Island  με ακόμη μία εντυπωσιακή απόδοση στη Sepang, κερδίζοντας μετά από μάχη που είχε με τον  Jorge Martin. Ο Martin  πήρε την δεύτερη θέση στην γραμμή τερματισμού μετά από μάχη που είχε με τον Enea Bastianini. Ο Bastianini ήταν μόλις 0,039 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ισπανό. Ο Mir έχει τώρα 11 νίκες για να επεκτείνει τη διαφορά του στο βιβλίο των ρεκόρ για τις «περισσότερες νίκες στη Moto3 ™», και είναι ο πρώτος αναβάτης που έχει κερδίσει δέκα αγώνες σε μια χρονιά στην μικρή κατηγορία μετά τον Marc Marquez το 2010.

Ήταν ο Martin ο οποίος πήρε το προβάδισμα από τη δεύτερη θέση στο grid. Ο νέος πρωταθλητής όμως τον έφτασε και δώσανε αρκετές μάχες. Ο Bastianini είχε τη δυνατότητα να φτάσει τους δύο οδηγούς αλλά μετά από επαφή που είχε με  τον Martin, έδωσε την ευκαιρία στον Mir να περάσει μπροστά.

Ο Livio Loi είχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, έχοντας αναρρώσει από την σπασμένη κλείδα που είχε νωρίτερα στη σεζόν. Ο βελγική έκανε μοναχικό αγώνα και τερμάτισε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον John McPhee στην πέμπτη και τον Ανδρέα Migno στην έκτη.

Ο Romano Fenati  πήρε την έβδομη θέση μπροστά από τον Aron Canet, επιβεβαιώνοντας ότι θα είναι ο  επιλαχών το 2017. Ο Fabio Di Giannantonio και ο Bo Bendsneyder ολοκληρώσανε την πρώτη δεκάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Related Posts