Ο Mir απαντά στον Chicho Lorenzo: “Δεν είναι δίκαιο να παίρνει τα εύσημα για το ότι είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής ”

Ο Joan Mir είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP 2020, στη δεύτερη χρονιά του στην μεγάλη κατηγορία.

Ένας από τους πολλούς ανθρώπους που γιόρτασαν τον τίτλο του Mir, ήταν και Chicho Lorenzo, με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Ο πατέρας του Jorge Lorenzo μέσω tweet έκανε σχόλιο στο tweet του γιου του Jorge Lorenzo που συνεχάρη τον Mir, γράφοντας πως είναι ο δεύτερος πρωταθλητής που βγαίνει από τα χεριά του, μετά τον γιο του, βάζοντας μια φωτογραφία από το αρχείο του με τα νέα παιδιά που προπονεί και μεταξύ αυτών και ο Mir, για να δείξει το ορόσημο που επιτεύχθηκε!

Σε άλλο tweet μιλά για την επαγγελματική και προσωπική του καριέρα, υπενθυμίζοντας ότι η ακαδημία Lorenzo Competición ήταν το κλειδί για τη δημιουργία μιας γενιάς οδηγών από την Μαγιόρκα: «Με πέταξαν σαν σκυλί από το περιβάλλον του γιου μου όταν έγινε 18, λέγοντας ότι η δουλειά ήταν δική τους, ότι δεν είχα ιδέα. Ορκίστηκα να τους δείξω ότι θα μπορούσα να προπονήσω μια ολόκληρη γενιά οδηγών από την Μαγιόρκα για να φτάσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 14 χρόνια αργότερα ο στόχος έχει επιτευχθεί» εννοώντας τον Joan Mir.

Ο Chicho Lorenzo παραδέχτηκε ότι η αρχή του δεν ήταν εύκολη, διαβεβαιώνοντας ότι του έβαλαν πολλά εμπόδια για να μην πραγματοποιήσει το έργο του: «Αποφάσισα να προπονήσω μια ολόκληρη γενιά οδηγών από την Μαγιόρκα για να φτάσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για να δείξω σε όλους αυτούς τους απατεώνες ότι θα μπορούσα να επαναλάβω τις επιτυχίες του γιου μου και με άλλους οδηγούς. Δημιούργησα ένα σχέδιο και δούλεψα σκληρά, παρόλο που μου έβαλαν κάθε είδους εμπόδιο στο δρόμο μου».

Η απάντηση του Joan Mir δεν άργησε να έρθει. Ο Mir ήταν αιχμηρός σχετικά με τις δηλώσεις του Chicho Lorenzo. Ο οδηγός της Suzuki λέει ότι δεν καταλαβαίνει την αντίδραση του Chicho και λέει: «Για τίποτα στον κόσμο δεν πρέπει να αποδοθεί κάποιο είδος αξίας, και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να πάρει τα εύσημα»

Ο Mir τόνισε ότι η διαμονή του στο Lorenzo Competición ήταν πολύ σύντομη, οπότε δεν θα έπρεπε να υποστηρίζει ότι είχε μεγάλη επίδραση στα αποτελέσματά του. Με αυτόν τον τρόπο, θεωρεί αδικαιολόγητο ότι ο Λορέντζο δίνει εύσημα στον  εαυτό του: «Υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν προπονήσει για περισσότερα χρόνια από ό, τι με έχει προπονήσει αυτός, ήμουν στο σχολείο του για μερικά χρόνια και ήμουν πολύ μικρό παιδί. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να παίρνει τα εύσημα για το ότι είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής, γιατί αυτό δεν συμβαίνει.», κατέληξε ο Mir.

Related Posts