Ο Michael Van der Mark κέρδισε τον αγώνα SUPERPOLE στην Catalunya

O Michael van der Mark κέρδισε τον πρωινό αγώνα 10 γύρων Superpole στην Catalunya και γίνεται ο έκτος διαφορετικός νικητής της σεζόν WorldSBK 2020.

Ο Michael van der Mark πήρε την πρώτη του νίκη από τον 2ο αγώνα στην Jerez το 2019 και έκανε την 80η νίκη της Yamaha στο WorldSBK.

Ο Van der Mark ξεκίνησε τον αγώνα από την τέταρτη θέση και ανέβηκε στη δεύτερη θέση από την αρχή, μπροστά από τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) στον πρώτο γύρο.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jonathan Rea με το Kawasaki ZX-10RR και διαφορά +2.372, πίσω από τον Ολλανδό.

Το βάθρο της Superpole έκλεισε ο Loris BAZ με Yamaha YZF R1.

Μεγάλος άτυχος ο Alvaro Bautista (Team HRC)  όπου πέρασε και τους δύο στον 3ο γυρο  για να πάρει το προβάδισμα, που κράτησε πολύ λίγες στροφές, αφού είχε μια φοβερή πτώση από highside, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί και να γίνει αίτια να πέσουν οι 2 οδηγοί που ήταν πίσω του. Ο Bautista μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για έλεγχο μετά το ατύχημα.

Ο Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) τερμάτισε στην τέταρτη θέση αφού ξεκίνησε από την δέκατη θέση στο grid ενώ ο Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team) τερμάτισε  στην πέμπτη θέση μετά από μάχη με τον Davies καθ ‘όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφού είχαν διαφορά μόλις 0,056 δευτερόλεπτα στη γραμμή τερματισμού.

Ο Michael Ruben Rinaldi (Team GOELEVEN) , τερμάτισε στην έκτη θέση  και θα ολοκληρώσει τη δεύτερη σειρά για τον αγώνα 2.

 Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) ήταν έβδομος με τον Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) στην όγδοη θέση.  Ο Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) ήταν στην ένατη θέση.

Υπήρξε σύγκρουση μεταξύ του Leon Haslam (Team HRC) και του Federico Caricasulo (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team) με τον Βρετανό αναβάτη στο ιατρικό κέντρο για έλεγχο. Ο Samuele Cavalieri (Barni Racing Team) επίσης δεν τερμάτισε τον αγώνα μετά από μια πτώση στην στροφή 5

 

Related Posts