Ο Max Biaggi, θα προσπαθήσει να σπάσει  το ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρική μοτοσικλέτα

Ο Max Biaggi και η Voxan Motors (μάρκα ιδιοκτησίας της Venturi ) έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να επιτύχουν έναν πολύ φιλόδοξο στόχο: να σπάσουν το ρεκόρ ταχύτητας μιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας.

Το ρεκόρ αυτή την στιγμή υπάρχει από το 2019, όταν ο Ryuji Tsuruta έφτασε τα 329.085 km / h με μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Mobitec EV-02A στην γνωστή έρημο των άλικών της Bonneville και ο Biaggi είναι έτοιμος να προσπαθήσει να το σπάσει.

Θα είναι τον Ιούλιο του 2021 όταν ο Biaggi με την Voxan Motors θα πάει στο Salar de Uyuni , στη Βολιβία (ένα μέρος γνωστό στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας για τις εποχές που πέρασαν από το Ράλι Ντακάρ εκεί), για να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν αυτό το ρεκόρ με μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα για να περάσει το φράγμα των 330 km / h για πρώτη φορά .

Γι ‘αυτό, η Venturi αναπτύσσει με μεγάλη προσοχή την Voxan Wattman , μια μοτοσικλέτα που δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται και βελτιώνει τα νούμερα ισχύος μέχρι να φτάσει τα 270 kW ή 372 ίππους .

Ο Biaggi δεν σταμάτησε να συνεργάζεται με μηχανικούς της Venturi για την ανάπτυξη κάτι που ο ίδιος έχει ορίσει ως ηλεκτρικό πύραυλο . Την περασμένη εβδομάδα, ο Biaggi έκανε περαιτέρω δοκιμές με την Voxan Wattman.

Στην ηλικία των 49 ετών, ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (τέσσερις 250cc και δύο Superbike) συνεχίζει να έχει πολύ ενδιαφέρουσες προκλήσεις στον ορίζοντα και επέστρεψε από την καραντίνα με φορτισμένες μπαταρίες. Μπορεί να καταγράψει ένα ρεκόρ ταχύτητας στο ιστορικό του; Σε ένα χρόνο θα ξέρουμε.

Από την πλευρά της, η Venturi (ιδιοκτήτης της Voxan Motors) θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία με τα ρεκόρ των ηλεκτρικών οχημάτων μετά το ρεκόρ το 2018 με το VBB-3 της, επιτυγχάνοντας την εντυπωσιακή ταχύτητα των 549,43 km / h .

Related Posts