Ο Maverick Vinales ταχύτερος στα ελεύθερα δοκιμαστικά FP3 στην Αυστρία – Χρόνοι

Οι αναβάτες της κατηγορίας MotoGP αντιμετώπισαν την τρίτη ελεύθερη δοκιμή FP3 στο Αυστριακό Grand Prix ως πραγματικό προκριματικό, αναζητώντας το χρόνο για να μπούνε στους δέκα που περνάνε απευθείας στο Q2.

Η συνεδρία ξεκίνησε με την πίστα σε πολλά κομμάτια της βρεγμένα, αλλά στη συνέχεια η άσφαλτος στέγνωσε και στο τέλος έγινε ένας “μεγάλος αγώνας”.

Ο νικητής του FP3 ήταν ο Maverick Vinales, ο οποίος έκανε τον καλύτερο γύρο με χρόνο 1:24.317 και προηγήθηκε των δυο Ducati του Jack Miller και του Andrea Dovizioso, με διαφορά 0,046 και 0,109 αντίστοιχα.

Τέταρτη θέση για το Suzuki του Alex Rins, που προηγήθηκε του KTM του πορτογάλου Miguel Oliveira και του συμπαίκτη του Joan Mir.

Έβδομη και όγδοη θέση για το KTM του Pol Espargarò και τη Yamaha του Fabio Quartararo, με τον Γάλλο να μπαίνει στο Q2 στην τελευταία προσπάθεια.

8 οδηγοί έκαναν καλύτερο χρόνο από τον χρόνο που είχαν στο FP1 το πρωί της Παρασκευής.

Στην ουσία ο μόνος που κατάφερε να μπει στην κορυφαία δεκάδα των συνδυασμένων αποτελεσμάτων και αυτόματα το Q2 από το σημερινό FP3 ήταν ο ταχύτερος του FP3, Maverick Vinales, ενώ εκτός 10αδας βρέθηκε ο poleman του Brno, Johan Zarco

Οι αναβάτες που έχουν άμεση πρόσβαση στο Q2 είναι οι: Pol Espargarò, Dovizioso, Vinales, Miller, Nakagami, Rins, Oliveira, Mir, Morbidelli, και Quartararo.

Θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν στο Q1 μεταξύ άλλων οι: Valentino Rossi, Danilo Petrucci, Cal Crutchlow, Michele Pirro και Johann Zarco.

Σχετικά Άρθρα