Ο Matthias Walkner κερδίζει την 2η ειδική στο Dakar 2019 – Ανασκόπηση 2ης ημέρας Dakar 2019

Stage 2 | 8 Ιανουαρίου | Pisco -> San Juan de Marcona | Ειδική: 342 χλμ | Σύνολο: 553 χλμ
1ος Matthias Walkner – 2ος Ricky Brabec – 3ος Joan Barreda

Η 2η ημέρα του Ράλλυ Ντακάρ 2019 ήταν μια μεγάλη διαδρομή των 553 χλμ, με μια εξαιρετικά γρήγορη και τραχιά ειδική διαδρομή των 342 χιλιομέτρων.

Αφήνοντας το Pisco και κατευθυνόμενοι νότια κατά μήκος της ακτής προς το San Juan de Marcona, την σημερινή μέρα την διαδρομή άνοιξαν τα αυτοκίνητα, παρόλα αυτά η πλοήγηση σήμερα ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση.

Ο περσινός πρωταθλητής του Dakar, Matthias Walkner, κέρδισε την δεύτερη ειδική, ξεκινώντας από το Pisco 7ος και τελειώνοντας στο San Juan de Marcona, κάνοντας την πρώτη νίκη της KTM στο Dakar 2019. Ο Matthias Walkner κέρδισε τον Αμερικανό Ricky Brabec για μόλις 22 δευτερόλεπτα. Ο κάτοχος του τίτλου έστειλε έτσι ένα ισχυρό μήνυμα στους αντιπάλους του.

Matthias Walkner: «Σήμερα ήταν μια μεγάλη διαδρομή και πραγματικά, πολύ γρήγορη. Ήταν δύσκολο να κρίνω τον ρυθμό των αναβατών μπροστά, ετσι αποφάσισα να πιέσω και να δώσω το καλύτερο δυνατό. Ήταν αρκετό να πετύχω τον ταχύτερο χρόνο, αλλά δεν είμαι πολύ καλός σε τέτοιες διαδρομές. Αυτό που αφήνουν πίσω τους τα αυτοκίνητα που είχαν περάσει από την τόσο δύσκολη διαδρομή, μπορεί μερικές φορές να είναι μεγάλο πρόβλημα και έτσι είμαι ευτυχής που κατάφερα να τερματίσω με ασφάλεια.»

Ο Ricky Brabec που ήταν επικεφαλής σχεδόν σε όλη την 2η ειδική διαδρομή, τελικά στα τελευταία 40 χιλιόμετρα έχασε την πρωτοπορία του απ τον περσινό νικητή του Ντακάρ. Μετά την 2η μέρα ο Αμερικανός είναι 3ος στην Γενική κατάταξη!

Ricky Brabec: «Το δεύτερο στάδιο ήταν εκπληκτικό. Περισσότερο ή λιγότερο όπως αυτό που είμαι συνηθισμένος. Μεγάλη ταχύτητα, πολλά βράχια, και μερικούς αμμόλοφους. Είχα μια ημέρα διασκέδασης, και οδήγησα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας με τον Quintanilla. Ήταν υπέροχο, έτσι θα δούμε τι θα συμβεί αύριο. Η τρίτη θέση στην γενική δεν είναι τόσο καλή. Πρέπει να είμαστε μπροστά. Έτσι θα προσπαθήσουμε αύριο.»

Ο χθεσινός νικητής, Joan Barreda, ο οποίος άνοιξε την ειδική σήμερα, ήταν τρίτος ταχύτερος της 2ης ειδικής, με 1’41 “δευτερόλεπτα πίσω από τον Walkner. Ο Barreda διατηρεί το προβάδισμα στη γενική κατάταξη χάρη στη τρίτη θέση.

Joan Barreda: «Ημέρες όπως σήμερα είναι πολύ σημαντικές. Όταν ξεκινάς στην πρώτη θέση, η νίκη είναι πολύ δύσκολη. Το να ξεκινάς πρώτος χωρίς να κάνεις λάθη καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ περίπλοκο, αλλά αυτές είναι οι μέρες που πραγματικά κάνεις πρόοδο. Τελικά αποδείχθηκε ένα τέλειο σκηνικό, με πολύ καλή αρχική θέση για την αυριανή εκκίνηση.»

Παρά ένα μικρό λάθος που τον έκανε να κολλήσει νωρίς στην ειδική, ο  Toby Price κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, τρία λεπτά πίσω από τον νικητή. Παρόλο που εξακολουθεί να έχει πόνους λόγω του τραυματισμένου καρπού του, ο Price βρίσκεται τώρα πέμπτος στην γενική κατάταξη και είναι αποφασισμένος να διατηρήσει τον ισχυρό ρυθμό του καθώς ο αγώνας προχωράει.

Ο Pablo Quintanilla, αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία του είχε μια σταθερή απόδοση τερματίζοντας στην 5η θέση. Πιέζοντας σκληρά για να κερδίσει κάποιο χρόνο στο άνοιγμα της ειδικής, τελείωσε τελικά λιγότερο από τέσσερα λεπτά πίσω από τον νικητή της ημέρας Matthias Walkner. Τώρα είναι τέταρτος στην προσωρινή γενική κατάταξη.

Ο Sam Sunderland τερμάτισε 6ος αφού δεν βρήκε τον ρυθμό του στην μεγάλη ειδική, παρόλα αυτά ο Βρετανός εξακολουθεί να είναι βέβαιος ότι ο ρυθμός του είναι καλός και αισθάνεται κατάλληλος και δυνατός για τον υπόλοιπο αγώνα.

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Γάλλος της Yamaha, Adrien van Beveren, προσπαθώντας σκληρά για να αποφύγει τα δαπανηρά λάθη κατά τη σημερινή διαδρομή. Ο Van Beveren προς το παρόν είναι στην έβδομη θέση της προσωρινής συνολικής κατάταξης.

Ο Kevin Benavides, τερμάτισε όγδοος στην 2η ειδική, ενώ κατέχει την ίδια θέση στην γενική κατάταξη.

Στην 9η θέση τερμάτισε ο Andrew Short, βελτιώνοντας την ταχύτητά του ο Αμερικανός, φτάνοντας πιο κοντά στην κορυφαία ομάδα αναβατών στην προσωρινή συνολική κατάταξη.

Στην 10η θέση τερμάτισε ο «Nacho» Cornejo και βρίσκεται στην ένατη της γενικής, ενώ ο Paulo Gonçalves επανάλαβε την ενδέκατη θέση του.

Με επιτυχία ολοκλήρωσε την 2η ημέρα στην 27η θέση, η κορυφαία γυναίκα αναβάτης, Laia Sanz. Η Ισπανίδα αισθάνεται πιο άνετα στην έρημο και είναι ευχαριστημένη με το ρυθμό της και προσβλέπει στα υπόλοιπα οκτώ στάδια.

Laia Sanz: «Είμαι πολύ πιο ευχαριστημένη με την οδήγηση μου σήμερα, αλλά  έχασα ένα από τα σημεία. Έχασα χρόνο και πέρασαν μερικοί από τους πιο αργούς αναβάτες, οπότε έπρεπε να προσπαθήσω και να τους ξεπεράσω ξανά. Ήμουν ικανή να πιέσω προς το τέλος της ειδικής και ετσι αισθάνθηκα καλύτερα.»

1 WALKNER Matthias 1 AUT Red Bull KTM Rally Factory Team 03:21’57
2 BRABEC Ricky 15 USA Monster Energy Honda Team +00’22
3 BARREDA Joan 5 SPA Monster Energy Honda Team +01’41
4 PRICE Toby 3 AUS Red Bull KTM Rally Factory Team +03’06
5 QUINTANILLA Pablo 6 CHI Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing +03’24
6 SUNDERLAND Sam 14 GBR Red Bull KTM Rally Factory Team +06’03
7 VAN BEVEREN Adrien 4 FRA Yamalube Yamaha Official Rally Team +09’03
8 BENAVIDES Kevin 47 ARG Monster Energy Honda Team +09’59
9 SHORT Andrew 29 USA Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing +12’25
10 CORNEJO José Ignacio 10 CHI Monster Energy Honda Team +13’43

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ο Cavigliasso νικητής και στην 2η ειδική στα QUAD

Όπως και χθες, ο Nicolás Cavigliasso κυριαρχεί και πάλι στους αντιπάλους του με μια επιβλητική νίκη και ένα προβάδισμα 11’18, μπροστά από τον Gustavo Gallego. Ο Αργεντινός άνοιξε ένα σημαντικό κενό στη γενική κατάταξη.

WordPress Gallery Extra
Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2019 !

Related Posts