Ο Marquez δεν θα είναι πλήρως έτοιμος στην έναρξη των δοκιμών το 2020

Θα είναι ο Marc έτοιμος για τη δοκιμή στο Sepang; Ο Ειδικός Τραυματολογίας , εξηγεί, λίγες μόνο ώρες μετά τη στον ώμο του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Ο αναβάτης της Honda τραυμάτισε τον δεξιό του ώμο σε μια σοβαρή πτώση κατά τη διάρκεια των προκριματικών FP4 στον τελευταίο αγώνα στο Sepang και τον επιδείνωσε περαιτέρω σε μία πτώση κατά τη διάρκεια της δοκιμής στην Jerez της περασμένης εβδομάδας, κάτι που τον έκανε και πήρε την απόφαση να χειρουργηθεί στην Βαρκελώνη την Τετάρτη.

Ο γιατρός , ο οποίος πραγματοποίησε την επιτυχημένη εγχείρηση με την ομάδα του, είπε ότι ο Marquez θα μπορέσει να οδηγήσει στην πρώτη δοκιμή του 2020 στο Sepang στις αρχές Φεβρουαρίου – αλλά εκτιμά ότι ο πρωταθλητής δεν θα έχει ανακάμψει πλήρως.

«Είναι δύσκολο να αξιολογηθεί», δήλωσε ο Dr Mir στο motogp.com όπου σχολίασε τον χρόνο αποκατάστασης του Marquez.

«Νομίζω ότι θα είναι έτοιμος για τη δοκιμή στο Sepang, ακόμα κι αν δεν είναι στο 100% έτοιμος, αλλά αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε είναι ότι, ακόμα κι αν δεν είναι εντελώς έτοιμος για τις δοκιμές, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.»

«Η περίοδος αποκατάστασης για κανονικούς ανθρώπους με αυτό το είδος τραυματισμού είναι τέσσερις μήνες. Οι αναβάτες χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους για να τους μειώσουν σχεδόν στο μισό.»

«Είναι πάντα αισιόδοξος, πάντα φαίνεται χαρούμενος. Στο χειρουργείο ήταν χαρούμενος, μιλώντας με τους νοσηλευτές.»

«Είναι ένας άνθρωπος με μια πολύ συμπαγή προσωπικότητα και αυτή τη φορά είχε πολύ λιγότερο πόνο και ήταν ακόμα πιο αισιόδοξος.»

Ο Marquez είχε βγάλει τον αριστερό του ώμο κατά την προπόνησης στις αρχές του 2018, με το θέμα να επαναλαμβάνεται σε όλη την σεζόν και τελικά να απαιτεί μια «περίπλοκη» εγχείρηση στο τέλος της χρονιάς.

Ο Dr Mir πιστεύει ότι χωρίς αυτήν την τελευταία χειρουργική επέμβαση, ο Marquez θα είχε υποστεί περαιτέρω εξαρθρώσεις του ώμου κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2020.

«Κατά τη διάρκεια της σεζόν θα είχε περισσότερες εξαρθρώσεις και ο τραυματισμός θα είχε γίνει όπως αυτός που είχε στον αριστερό ώμο».

«Αυτή ήταν μια πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία, με αρχικό χρόνο αποκατάστασης πολύ περισσότερο και γι ‘αυτό πήρε αυτή την απόφαση.»

«Η επέμβαση πέρυσι είχε δύο μέρη: ανοικτή χειρουργική επέμβαση με μικρή πληγή και μια δεύτερη φορά με αρθροσκόπηση. Η αρθροσκόπηση απαιτεί την εισαγωγή πολλών υγρών στην άρθρωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή που μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Αυτή την φορά είχαμε την ευκαιρία και μπορέσαμε να το αποφύγουμε αυτό επειδή ο τραυματισμός δεν ήταν τόσο σοβαρός.»

Related Posts