Ο Marco Melandri παίρνει την pole position στα WSBK στην Αργεντινή

Ο Ιταλός παίρνει την pole position, μπροστά από τους Rea και Laverty.

Ο Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati) συνεχίζει να είναι σε έξοχη φόρμα από την Παρασκευή στα δοκιμαστικά του 12 γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike στη Νότια Αμερική, παίρνοντας την pole position με διαφορά 0.440 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) και τον Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia), κάνοντας την πρώτη γραμμή της εκκίνησης να έχει τρείς διαφορετικές μοτοσυκλέτες για το ντεμπούτο του Circuito San Juan Villicum, στην Αργεντινή.

Ο Rea και ο Melandri ήταν στην κορυφή στα ελεύθερα δοκιμαστικά την Παρασκευή και συνέχισαν να δείχνουν το Σάββατο πόσο γρήγορα βρήκαν την νέα της Αργεντινής, κάνοντας τους ταχύτερους χρόνους από την αρχή της Superpole 2.

Ο Melandri ήταν πρώτος τελικά με χρόνο 1’39.012 και θα εκκίνηση από την πρώτη θέση στον 1ο αγώνα του γύρου της Αργεντινής.
Από την δεύτερη θέση θα εκκίνησή ο Τέσσερεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jonathan Rea που έγραψε χρόνο 1’39.452, μόλις 0.440s πίσω από τον Ιταλό!

Ο Laverty αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση, 78 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Rea και έκλεισε την πρώτη σειρά εκκίνησης.

Από την δεύτερη σειρά και την 4η θέση θα εκκινήσει ο Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) που αναγκάστηκε να περάσει από την Superpole 1. Είναι μόλις η τρίτη φορά που φέτος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013 που δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή της σχάρας.

Ο Xavi Fores (Barni Racing) ήταν ο κορυφαίος ανεξάρτητος αναβάτης στις κατατακτήριες δοκιμές, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, με τον Alex Lowes (Pata Yamaha) να κλείνει τη δεύτερη σειρά στην έκτη θέση.

Από την 3η σειρά θα ξεκινήσουν οι Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing) στην έβδομη θέση – την καλύτερη επίδοσή του στο World Superbike – ο Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia) στην όγδοη θέση και ο Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati). Ο Ουαλός αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα στον τελικό του γύρο.

Ο Leon Camier (Red Bull Honda World Superbike Team) κλείνει την πρώτη δεκάδα, μπροστά από τον Michael van der Mark (Pata Yamaha), που αναγκάστηκε επίσης να περάσει από την Superpole 1, και ξεκινά 11ος, και με τον τοπικό ήρωα Leandro Mercado (Orelac Racing VerdNatura) δωδέκατο στην πρώτη του Superpole 2.

Δείτε Σχετικά άρθρα