Ο Marc Marquez θα κάνει εγχείρηση τον δεξιό του ώμο

Ο Marc Márquez θα πάει αύριο στην Βαρκελώνη για να κάνει στον δεξιό του ώμο. Η πτώση κατά την πρώτη ημέρα δοκιμών στη Jerez επιδείνωσε την κατάσταση του.

Ο Marc Márquez επιβεβαίωσε στη Jerez ότι θα μπει αύριο στο χειρουργείο. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό ώμο του, ένα χρόνο μετά την χειρουργική επέμβαση του αριστερού ώμου. Η σοβαρότητα των συνθηκών επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα, όταν υπέστη νέα πτώση την πρώτη ημέρα δοκιμών στη Jerez.

Χθες ο Marc Márquez είχε μια πτώση στην στροφή 13 και έβγαλε τον ώμο του και τον έβαλε και πάλι μόνος του πίσω με μια κίνηση που γνωρίζει καλά. Ο Marquez θα βρεθεί στη Βαρκελώνη στον Dr. Mir για να κάνει έναν πλήρη έλεγχο, αν και τα προηγούμενα ευρήματα επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση εκτός από την εγχείρηση. Μετά από όλα, τα προβλήματα στον δεξιό ώμο του που τον ταλαιπωρεί από το 2013, το περιστατικό στο Sepang στο FP4 στον τελευταίο αγώνα πριν μερικές μέρες στις αρχές του Νοέμβρη επιδείνωσε την κατάσταση.

Πέρυσι στις 4 Δεκεμβρίου, είχε χειρουργηθεί από τους γιατρούς Xavier Mir, Victor Marlet και Teresa Marle. Μια απόλυτα επιτυχημένη εγχείρηση, στον αριστερό του ώμο και είχε βγει από το νοσοκομείο σε λιγότερο από 48 ώρες. Είχε προγραμματιστεί έξι εβδομάδων ανάκαμψη, αλλά ο Marc Marquez ανέκαμψε σε χρόνο ρεκόρ, αρκετός για να φτάσει στη δοκιμή στο Sepang σε καλή κατάσταση. Σε χρόνο μικρότερο του ενός έτους θα πρέπει να επιστρέψει και πάλι στο χειρουργικό τραπέζι.

Παρά το πρόβλημα στον δεξιό ώμο, έκλεισε την τελευταία ημέρα της δοκιμής στη Jerez με τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Χθες η πτώση συνέβη λίγο μετά τη 1 μ.μ. και μετά την επίσκεψη στο ιατρικό κέντρο επέστρεψε στην πίστα. ” Ήμουν σε θέση να συνεχίσω να δουλεύω, αν και με λίγο πόνο. Χαμήλωσα τον ρυθμό και εστίασα στην προσπάθεια να βρω νέο υλικό “.

 

Related Posts