Ο Marc Marquez ταχύτερος της πρώτης ημέρας στην Αυστρία

Τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά FP2, όπως είναι συνηθισμένο το τελευταίο καιρό, μοιάζουν περισσότερο με τις κατατακτήριες αφού οι περισσότεροι από τους αναβάτες μπήκαν στην πίστα με το νέο ελαστικό γι να κυνηγήσουν μια θέση στην πρώτη δεκάδα που θα τους περάσει αυτόματα στο Q2.

Ο αναβάτης της Honda σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1: 23.916, όπου έκανε νωρίς, μπροστά από τον Maverick Vinales και τον Takaaki Nakagami.

Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σε σύγκριση με το πρωί, οι αναβάτες βελτίωσαν τους χρόνους τους από το FP1.

O Marc Márquez άρχισε να κάνει γρήγορους γύρους νωρίς και συνέχισε να έχει πολύ υψηλότερο ρυθμό από τους υπόλοιπους στο 1:24.

Ο Márquez δοκίμασε και πάλι τα δύο σασί που έχει στους τελευταίους αγώνες, όπως επίσης μια νέα έκδοση αεροδυναμικής της Honda RC213V, η οποία εγκρίθηκε σε αυτό το Grand Prix.

Ο Maverick Viñales πλησίασε αρκετά στο τελικό σκέλος τον Marquez, αλλά τελικά έμεινε μόλις 66 χιλιοστά πίσω, αφού έβαλε ένα νέο πίσω μαλακό ελαστικό στην τελευταία έξοδό του. Θετική αρχή για τον πιλότο του Yamaha Monster Energy, ο οποίος ήταν τρίτος το πρωί. Στην τρίτη θέση σε αυτό το FP2 ήταν ο Takaaki Nakagami , ο οποίος χρησιμοποίησε επίσης ένα νέο μαλακό στον τελευταίο του γύρο. Η τέταρτη θέση πήγε στον Fabio Quartararo , με τον Jack Miller στην 5η θέση και με ένα εκπληκτικό Miguel Oliveira που οδήγησε την ομάδα KTM Tech 3 να ολοκληρώνει την κορυφαία εξάδα της ημέρας!

Ο Danilo Petrucci ήταν έβδομος, μπροστά από τον Cal Crutchlow στην όγδοη θέση, ενώ ο Andrea Dovizioso που ήταν ταχύτερος το πρωί, δεν μπορούσε να το υποστηρίξει στο FP2 ούτε είχε επιλογές να τερματίσει υψηλότερα αφού υπέστη ελαφρά πτώση στην στροφή 3 στα τελευταία λεπτά.

Ο Pol Espargaroó έκλεισε τις πρώτες δέκα θέσεις που προσωρινά δίνουν άμεση πρόσβαση στο Q2 σε περίπτωση που εκπληρωθούν οι προβλέψεις που μιλούν για βροχή για αύριο το πρωί στο FP3.

O Valentino Rossi τέλειωσε την ημέρα 11ος και ο Alex Rins 12ος.

Related Posts