Ο Marc Márquez οδηγεί μοτοσυκλέτα και πάλι μετά τη εγχείρηση του και μιλά για την κατάσταση του

Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, οδήγησε μια μοτοσικλέτα για πρώτη φορά από τη χειρουργική επέμβαση του τραυματισμού, του δεξιού ώμου για να αξιολογήσει την ικανότητά του πριν από τη δοκιμή στο Sepang.

Πριν από τη δοκιμή, ο Marquez παραδέχεται ότι η αποκατάσταση του ήταν σκληρότερη αυτή τη φορά από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν υποβλήθηκε σε παρόμοια επέμβαση του αριστερού ώμου το 2018.

Με μόλις μια εβδομάδα μέχρι την πρώτη επίσημη δοκιμασία της εποχής πριν από τη σεζόν στη Μαλαισία, ο Marquez πήγε σε ένα circuit karting στο Tarragon, στην Ισπανία, με ένα Honda NSF250 Moto3 για να αξιολογήσει τη φυσική του κατάσταση.

Σε μια σύντομη δήλωση στα Social Media, παραδέχτηκε ότι τα συναισθήματά του μετά την οδήγηση  “δεν ήταν τα καλύτερα”.

«Μετά από δύο μήνες χωρίς μοτοσυκλέτα χθες οδήγησα ξανά για να ελέγξω την αίσθηση μου με τον δεξιό ώμο. Τα συναισθήματα δεν ήταν τα καλύτερα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος επειδή κάνουμε σημαντικά βήματα!»

Στην απονομή βραβείων Mundo Deportivo στην Ισπανία την περασμένη εβδομάδα, ο Marquez παραδέχτηκε ότι θα είναι μόνο “60 ή 70 τοις εκατό” κατάλληλος για τη δοκιμή στο Sepang.

«Από τις 2 Δεκεμβρίου έχω προσπαθήσει για την αποκατάσταση του ώμου μου. Σε δύο εβδομάδες έχουμε την πρώτη δοκιμή πριν από την σεζόν – τη δοκιμή στο Sepang, από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου – στην οποία θα φτάσω στο 60% ή το 70% της  φυσικής κατάστασης μου».

Σχετικά Άρθρα