Ο Marc Marquez κερδίσει με άνεση τον αγώνα στο Brno

O Marquez κάνει την 6η του νίκη φέτος, μετατρέποντας άλλη μια pole position σε νίκη και διευρύνει την διαφορά του στην κορυφή με 63 βαθμούς από τον δεύτερο!

Αυτή ήταν 50η του νίκη στην μεγάλη κατηγορία, που τον έβαλε στους 4 οδηγούς που έχουν πάνω από 50 νίκες στα MotoGP, ενώ ήταν η 76η στην καριέρα σε όλες τις κατηγορίες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Hailwood!

Σε έναν αγώνα που καθυστέρησε από τη βροχή και μειώθηκε σε 20 γύρους, ο Marc Márquez δεν έδωσε στους αντιπάλους του καμία πιθανότητα, έστριψε πρώτος και τερμάτισε πρώτος χωρίς να τον απειλήσει κανείς σε όλη την διάρκεια του αγώνα!

Παρόλο που ο Marquez κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του και να ανοίξει μια μικρή διαφορά από τον Andrea Dovizioso, είχε ένα δυνατό γλίστρημα, που δεν τον έκανε να κόψει, αντίθετα μεγάλωσε την διαφορά του

https://twitter.com/i/status/1158001425600909312

Ο Dovizioso στο μισό αγώνα έδειξε ότι μπορεί να ακολουθήσει τον Marquez και να πιέσει για μια προσπέραση αφού στην μισή πίστα μπορούσε να μαζεύει την διαφορά, αλλά τελικά από το μισό και μετά δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του, φτάνοντας πριν το τερματισμό να εχει μια διαφορά πάνω από 3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez.

Στην τρίτη θέση, κλείνοντας το βάθρο τερμάτισε ο Jack Miller όπου ήταν τρίτος στους πρώτους γύρους, χάνοντας όμως την θέση του από τον Alex Rins. Στον τελευταίο γύρο κατάφερε και τον έφτασε και πέρασε, ανεβαίνοντας τελικά στο βάθρο!

Στην 4η θέση τελικά τερμάτισε ο Alex Rins, μπροστά από τον Cal Crutchlow και τον Valentino Rossi που έκλεισε την κορυφαία εξάδα του αγώνα στην Τσεχία!

Στην 7η θέση ανέβηκε ο Fabio Quartararo, που ξεκίνησε από την 10η θέση, ενώ στην 8η θέση τερμάτισε ο Danilo Petrucci.

9ος τερμάτισε ο Takaaki Nakagami, μπροστά από τον Maverick Vinales που έκανε μια πολύ άσχημη εκκίνηση και έμεινε πολύ πίσω χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει αποτελεσματικά!

Στην 11η θέση τερμάτισε το πρώτο ΚΤΜ με τον Pol Espargaro, μπροστά από τον Pecco Bagnaia και τον Oliveira, ενώ ο Johan Zarco τερμάτισε στην 14η θέση αφού είχε μια πολύ άσχημη εκκίνηση και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο παρά τις προσδοκίες!

Την 15αδα που παίρνει βαθμούς έκλεισε ο Stefan Bradl με την δεύτερη εργοστασιακή Honda που αντικαθιστά τον τραυματία Jorge Lorenzo

Related Posts