Ο Marc Márquez ίσως χάσει τον πρώτο αγώνα για να εγχειριστεί και πάλι στον ώμο

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP 2019, Marc Márquez, θα μπορούσε να χάσει τις τελευταίες δοκιμές πριν από την σεζόν και την έναρξη του πρωταθλήματος στο Κατάρ λόγω της κατάστασης του δεξιού ώμου του, η οποία τον ταλαιπώρησε στο Sepang, και πιθανά να χρειαστεί μια νέα εγχείρηση!

Παρά το γεγονός ότι ήταν απλά μια δοκιμή, είναι πολύ σπάνιο να μην βλέπουμε τον Marc Márquez στις κορυφαίες θέσεις. Ο Ισπανός της Honda τελείωσε την τρίτη ημέρα της δοκιμής στα 423 χιλιοστά πίσω από τον πρώτο Quartararo, αλλά στη 13η θέση. Μια θέση που δεν θα μπορούσε να σημαίνει τίποτα δεδομένης της δουλειάς που κάνει η Honda με το νέο το σασί και τον κινητήρα, αλλά ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του ίδιου του οδηγού .

Ο Marc Márquez είχε δυο πτώσεις. Η πρώτη ήταν το Σάββατο, χωρίς συνέπειες, και η δεύτερη την Κυριακή, όπου αναγνώρισε ότι ο λόγος δεν ήταν παρά η εξάντληση και η έλλειψη δύναμης στον δεξιό ώμο του . Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε επίσης ότι «πριν από τρεις εβδομάδες δεν σκεφτόμουν καν να έρθω σε αυτή την δοκιμή. Δεν μπορούσα να κρατήσω ούτε ένα ποτήρι νερό με το δεξί μου χέρι, δήλωσε ο Marc στους δημοσιογράφους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ακύρωσε την παραδοσιακή του επίσκεψη στον αγώνα σκι στο Kitzbühel τον Ιανουάριο.

Όλα δείχνουν πως έχει μια σκληρότερη και πιο αργή ανάκαμψη από πέρυσι όπου εγχείρησε τον αριστερό του ώμο, και τότε ήταν σε θέση να φτάσει στο Κατάρ χωρίς προβλήματα και να είναι δεύτερος στον αγώνα μετά από μάχες με τον Dovizioso. Φέτος, το HRC μάλλον έχει ένα μεγάλο πρόβλημα στο box του.

«Έχω φτάσει στο όριο με το σώμα μου»

«Το μεσημέρι ήμουν κατάκοπος, το απόγευμα βγήκα ξανά, αλλά είχα πτώση επειδή δεν είχα δύναμη. Έχω φτάσει στο όριο με το σώμα μου γιατί το πρωί πίεσα λίγο περισσότερο. Η θέση του σώματος δεν είναι ακόμα αυτό που θα ήθελα. Έχουμε κάνει ένα καλό πρωινό και δοκιμάσαμε το απόγευμα. Όταν σταμάτησα, είπα ήδη ότι δεν μπορώ να δώσω πολύ ακριβείς ενδείξεις επειδή δεν οδηγούσα σωστά»

Παρά τις 10 εβδομάδες, 92 συνεδρίες και 250 ώρες ανάκαμψης, ο Marc ομολόγησε ότι απέχει πολύ από το μέγιστο και είχε πει πριν την δοκιμή του  Sepang «ελπίζω να είμαι καλύτερα για την πρώτη δοκιμή».

Το δελτοειδές, η μεγαλύτερη ανησυχία του

Το πρόβλημα στον δεξί του ώμο έχει ξεκάθαρη προέλευση: το δελτοειδές. Ο μυς του δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη και ο λόγος είναι ότι, λόγω της εγχείρησης, ίσως να έχει υποστεί βλάβη, γεγονός που τον αναγκάζει να μην έχει τη δύναμη να οδηγεί. Ακριβώς για αυτό μίλησε ο Marc Márquez πριν τελειώσει η δοκιμή:  «Το δεξί μου δελτοειδές είναι 60 τοις εκατό καλά. Νόμιζα ότι αυτός ο μυς δεν ήταν τόσο σημαντικός όσο είναι. Ας δούμε πώς ο ώμος αντιδρά μετά από την προσπάθεια όλων αυτών των ημερών ».

«Πρώτα απ ‘όλα προσπαθήσαμε να φτιάξουμε την κινητικότητα, στη συνέχεια βήμα προς βήμα να αποκτήσουμε δύναμη στους μύες , αλλά στη συνέχεια είδαμε αμέσως ότι σε έναν από τους σημαντικότερους μυς, το δελτοειδές, το νεύρο ήταν σαν κατεστραμμένο. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε μια εγχείρηση, έτσι ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε σκληρά με άλλους μύες για να το αντισταθμίσουμε»,  εξήγησε στον Τύπο πριν από λίγες ημέρες.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν τόσο απογοητευμένος στο Sepang που μερικές φορές δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του σύμφωνα με το Speedweek.

Ο Marc Márquez ίσως χρειαστεί να μπει ξανά στο χειρουργείο

Μια μέρα μετά την ολοκλήρωση των επίσημων δοκιμών, το Speedweek.com δημοσιεύει ότι ο Marc Márquez θα μπορούσε να μπει ξανά στο χειρουργείο άλλη μια φορά πριν ξεκινήσει τη σεζόν, μόλις δύο μήνες μετά την πρώτη επέμβαση. Ο λόγος θα ήταν για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα με το κατεστραμμένο νεύρο. Προς το παρόν, ούτε το HRC  ούτε ο ίδιος ο οδηγός έχουν μιλήσει γι ‘αυτό αν και, σύμφωνα με το γερμανικό Speedweek, προγραμματίζονται περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις στην Clinica Dexeus της Βαρκελώνης. Εξετάζεται ακόμη και αν θα ήταν σκόπιμη μια δεύτερη εγχείρηση, ή αν είναι δυνατή, αλλά οι γιατροί δεν συμφωνούν εάν μια δεύτερη επέμβαση έχει νόημα.

Μια είδηση ​​που ενεργοποίησε τον συναγερμό στην ομάδα Repsol Honda αφού, αν χειρουργηθεί, ο Marc Márquez θα χάσει τις τελευταίες δοκιμές του Κατάρ στο τέλος του μήνα – από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου, όπου οι κινητήρες για αυτήν την σεζόν θα στανταριστούν και θα σφραγιστούν – παγώσουν για φέτος – με ένα Honda RC213V 2020 που δεν έχει “πείσει” τον Marquez καθόλου.

Ομοίως, ο Marquez δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει τη σεζόν σε ένα μήνα, στον πρώτο αγώνα στο Losail, και με μεγάλη πιθανότητα να χάσει και τον δεύτερο αγώνα της σεζόν στην Ταϊλάνδη στο Buriram.

Αυτό θα ήταν ένα σενάριο “φρίκης” για το πρωτάθλημα, για την Repsol και για την Honda. Και ένα βαρύ χτύπημα για τους οπαδούς και τους αντιπάλους του, επειδή θέλουν να τον κερδίζουν και να μην εκμεταλλευτούν απλά την απουσία του.

Όλα αυτά πρέπει να τα είχαν σκεφτεί μάλλον στο HRC, γιατί αν ο Marc Márquez αν είχε εγχειριστεί αμέσως μετά τον GP της Μαλαισίας, (όπου κέρδισε τον τίτλο) θα μπορούσε να έχει κερδίσει σχεδόν τέσσερις εβδομάδες το φθινόπωρο. Αλλά έπρεπε να πιεστεί για να κερδίσει μόνος του και τους άλλους δυο τίτλους, κατασκευαστών και ομάδας και έτσι έπρεπε να φτάσει μέχρι τον τελευταίο αγώνα

Στη Μαλαισία στις 3 Νοεμβρίου, ο τραυματισμός στον ώμο είχε γίνει ξανά οξύς κατά τη διάρκεια μιας πτώσης στην διαδικασία της pole.

Ο Nakagami και ο Oliveira έκαναν τη χειρουργική επέμβαση στον ώμο τους πριν το φινάλε της σεζόν για να μπορέσουν να είναι καλά γρήγορα.

Αυτή η στρατηγική μπορεί τώρα να πέσει στο κεφάλι του HRC σαν κεραυνός.

Μείνετε συντονισμένοι ……

Σχετικά Άρθρα