Ο Marc Marquez έχει κερδίσει το 40% των αγώνων και το 70% των βάθρων στο MotoGP

Ο Marc Marquez δεν έχει κερδίσει μόνο ένα τίτλο από τότε που ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία MotoGP, αυτόν του 2015, αλλά στην ηλικία των 25 χρονών έχει άλλα κορυφαία ρεκόρ και επιτεύγματα στην μεγάλη κατηγορία. 

Ας δούμε μερικά, κυρίως αυτά που αφορούν στην μεγάλη κατηγορία MotoGP.

Από το 2013 που έχει ανεβεί στην μεγάλη κατηγορία μέχρι τον τελευταίο αγώνα στη Γερμανία, ο  Márquez έχει πάρει εκκίνηση σε 99 αγώνες, και έχει κερδίσει τους 40 από αυτούς, πράγμα που σημαίνει ένα ποσοστό νίκης 40,4 %, ποσοστό που δεν έχει κανείς άλλος αναβάτης του MotoGP.

Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των βάθρων στην μεγάλη κατηγορία, το ποσοστό του είναι 70,7 %, έχοντας φτάσει στο βάθρο σε 70 από τους 99 αγώνες που έχει εκκινήσει.

Το 2013 έγραψε ιστορία. Στην αρχή της χρονιάς μπήκε στην μεγάλη κατηγορία MotoGP και άφησε το στίγμα του με το να γραφτεί στην ιστορία ως ο νεότερος οδηγός που παίρνει νίκη σε αγώνα MotoGP. Στην συνέχεια έγινε ο νεότερος οδηγός που φτάνει τρείς φορές στο βάθρο. Τελικώς το Νοέμβριο έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στο MotoGP!

Ο Marquez είναι ο νεότερος σε ηλικία αναβάτης στην ιστορία που κατακτά τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στη μεγάλη κατηγορία σε ηλικία 24 ετών και 268 ημερών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Mike Hailwood, που ήταν 25 ετών και 107 ημερών το 1965, όταν κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία.

Είναι επίσης ο νεότερος σε ηλικία αναβάτης στην ιστορία με έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Κατέρριψε μάλιστα το ρεκόρ του Valentino Rossi, ο οποίος ήταν 25 ετών και 244 ημερών όταν κατέκτησε τον έκτο τίτλο του και το Πρωτάθλημα MotoGP το 2004.

Ο Marquez έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους του στο MotoGP με μοτοσυκλέτες Honda. Ο μόνος αναβάτης που έχει τους περισσότερους τίτλους με Honda στη μεγάλη κατηγορία είναι ο Doohan, ο οποίος κατέκτησε πέντε τίτλους στην κατηγορία 500 κ.εκ. τη δεκαετία του ’90.
Και βέβαια υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα ρεκόρ που έχει κάνει ο Ισπανός, είναι μακρύς ο κατάλογος.

Συγκριτικά, με τους τρεις παγκόσμιους πρωταθλητές που αγωνίζονται αυτή την σεζόν,  ο Jorge Lorenzo κέρδισε το 27,9 % των 165 αγώνων που έχει κάνει στο MotoGP και τερμάτισε στο βάθρο σε 67,9 % από αυτούς. Ο Valentino Rossi, καθ ‘όλη την καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία 500cc και MotoGP, έχει κάνει νίκες σε 28,3% των 314 αγώνων που έχει εκκινήσει και 62,4 % των αγώνων ανέβηκε στο βάθρο.

Related Posts