Ο Marc Márquez υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση στο δεξί του χέρι που διήρκεσε οκτώ ώρες – Επίσημη ανακοίνωση της Repsol

Οι φήμες επαληθεύτηκαν και ο έκανε τελικά την τρίτη αφού η ανάρρωση του δεν πήγαινε καλά.
Η είδηση ήρθε με επίσημη ανακοίνωση της Repsol:

Ο Marc Márquez έχει υποβληθεί σε νέα εγχείρηση στο δεξί του χέρι, ως αποτέλεσμα της αργής επούλωσης του οστού βραχίονα, το οποίο δεν έχει βελτιωθεί με συγκεκριμένη θεραπεία με τα κύματα σοκ.

Σήμερα ο αναβάτης υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ruber Internacional, στη Μαδρίτη, για ψευδόρθρωση του βραχίονα.

Η χειρουργική επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα γιατρών Samuel Antuña, Ignacio Roger de Oña, Juan de Miguel, Aitor Ibarzabal και Andrea García Villanueva, συνίστατο στην αφαίρεση της προηγούμενης πλάκας και στην τοποθέτηση νέας πλάκας με την προσθήκη ενός μοσχεύματος οστού.

Η χειρουργική επέμβαση διήρκεσε οκτώ ώρες και ήταν χωρίς επιπλοκές.

Αυτό που αρχικά φάνηκε σαν μια απλή επίσκεψη ως διαβούλευση για να αποφασίσει αν ο Márquez τελικά θα έκανε χειρουργική επέμβαση ή όχι για τρίτη φορά αποδείχθηκε ότι τελικά έκανε μια  παρέμβαση προγραμματισμένη από ημέρες με συνολική διάρκεια 8 ωρών και του έβαλαν ένα μόσχευμα οστών που βασίζεται σε βλαστοκύτταρα στο δεξί του βραχίονα που ελήφθη από την λαγόνια κορυφή της λεκάνης του , μια όχι πολύ επιθετική τεχνική αλλά πολύ αποτελεσματική, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: μια μεγάλη περίοδο αποκατάστασης που θα μπορούσε να αφήσει τον Καταλανό αναβάτη εκτός μέχρι τον Μάιο.

Για να είναι επιτυχές το μόσχευμα οστού, ο Márquez θα χρειαστεί να περάσει τους επόμενους τρεις μήνες σε κατάσταση σχεδόν απόλυτης ακινησίας, κάτι που θα τον αποκλείσει αυτόματα από τις δοκιμές Sepang (19-21 Φεβρουαρίου) και Κατάρ (10-12 Μαρτίου). Σε αυτή την περίοδο θα πρέπει να προστεθεί και μια περίοδο από τρεις επιπλέον μήνες προοδευτικής αποκατάστασης πριν οδηγήσει ξανά τη Honda του, δηλαδή, ο Marc θα πρέπει να χάσει τους τρεις πρώτους αγώνες του 2021 (Κατάρ, Αργεντινή και Ώστιν) και να ελπίζει ότι το χέρι του θα είναι έτοιμο. για τις 2 Μαΐου, που συμπίπτει με το Ισπανικό Grand Prix έξι μήνες μετά την παρέμβασή του σήμερα.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ακόμη τους πραγματικούς χρόνους ανάκαμψης, αλλά σε αυτό το σημείο είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι ο Marquez δεν θα πιέσει μια πρόωρη επιστροφή και να θέσει έτσι σε κίνδυνο ολόκληρη την καριέρα του.

Θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για την παραπέρα πορεία του Ισπανού και να δούμε πως θα αντιμετωπίσει αυτό το νέο σκληρό χτύπημα ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Όπως λένε οι πληροφορίες η Honda έχει ήδη αρχίσει να κινείται σε ένα σχέδιο Β για να αναζητήσει ένα αντικαταστάτη υψηλού επιπέδου για όσο διαρκέσει η απουσία του Marquez.

Related Posts