Ο Marc Marquez είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2018

O  Marc Márquez στέφτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για έβδομη φορά. Ο αναβάτης από την Cervera κατέκτησε τον τίτλο του 2018 στην κατηγορία MotoGP μετά τη νίκη του στο Motegi, κάνοντας ένα στρατηγικό και πολύ έξυπνο αγώνα.
Ο αναβάτης της Honda Marquez ξεκίνησε έκτος στο Motegi, αλλά κατάφερε να βρεθεί δεύτερος στον πρώτο κιόλας γύρο πίσω από τον Andrea Dovizioso, μέχρι και τον 21ο γύρο όπου πήρε το προβάδισμα.


Ο Dovizioso όμως έμεινε στην ουρά του Ισπανού και όλα δείχνανε ότι θα είχαμε μια ακόμη επική μάχη, όμως στην Κ10 o Ιταλός έχασε το μπροστινό με αποτέλεσμα να πέσει.


Αυτό έδωσε στον Marquez την ανάσα για μια άνετη πορεία προς τη νίκη, μπροστά από τον Cal Clashlowlow και τον αναβάτη της Suzuki Alex Rins.


Είναι το πέμπτο πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία για τον Marquez, γεγονός που τον τοποθετεί στην 3 θέση των αναβατών με τα περισσότερα πρωταθλήματα μαζί με τον Mick Doohan ( ο οποίος έγραψε στο twitter του “This boy is special”) πίσω από τον Valentino Rossi (επτά) και τον Giacomo Agostini (οκτώ).


Ο 25χρονος είναι ο νεώτερος αναβάτης που έχει καταφέρει να φτάσει τα 5 πρωταθλήματα, εκθρονίζοντας τον Rossi, ο οποίος ήταν 26 ετών όταν κατέκτησε τον πέμπτο του τίτλο στην κατηγορία 500cc / MotoGP το 2005.

Για τον έβδομο τίτλο του τα γραφικά του ήρθαν απο μια άλλη εποχή, εκείνη πολύ πριν τις σύγχρονες κονσόλες, όπου έπρεπε να βάλεις κέρμα για να παίξεις. Έτσι έκανε και ο ίδιος αναβαίνοντας στο 7ο επίπεδο.

Related Posts