Ο Μάνατζερ του Pol Espargaró απαντά στις φήμες για υπογραφή με Honda

Ο Ισπανός αναβάτης Pol Espargaró, ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο με την KTM μέχρι το τέλος του 2020, βρίσκεται σε συνομιλία με την Repsol Honda για πιθανή ενσωμάτωση του στην ομάδα το 2021, η οποία έχει σήμερα τους αδελφούς Márquez -Marc και Alex- ως κύριους οδηγούς.

Μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου στο Sky Sports Italia, με το οποίο ξεκίνησε όλη η φημολογία, στο οποίο η άφιξη του Καταλανού στη Honda θεωρήθηκε δεδομένη, ο μάνατζερ του Espargaró, Homer Bosch, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σταθερή προσφορά.

«Το ότι έχουμε συζητήσεις με τη Honda είναι σωστό, αλλά δεν έχουμε καμία προφορική ή γραπτή συμφωνία. Ο Pol έχει τρεις επιλογές στο τραπέζι: Honda, Ducati ή να συνεχίσει με την KTM», εξήγησε στο TV3.

Η πρόθεση της KTM, της ομάδας με την οποία έχει συνδεθεί ο Espargaró από το 2017, είναι να ανανεώσει τη σύμβαση του Ισπανού, ο οποίος είναι σήμερα ο πρώτος οδηγός της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Espargaró εξήγησε σε δήλωσή του στο Catalunya Radio: «Δεν θέλω να φύγω από εκεί που είμαι γιατί πιστεύω ότι αξίζουν τον σεβασμό μου. Θέλω κάτι που είναι πολύ υψηλότερο από ό, τι είμαι, αλλιώς δεν θα κάνω αυτό το βήμα», επιβεβαίωσε ο Espargaró, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα δεχτεί να οδηγήσει για μια δορυφορική ομάδα.

Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις ευδοκιμήσουν, η ιδέα της Honda είναι ο πρώην πρωταθλητής Moto2 να συνοδεύσει τον Marc Márquez την επόμενη σεζόν, αντικαθιστώντας τον νεαρό Alex Márquez, ο οποίος δεν μπόρεσε καν να κάνει ντεμπούτο στο MotoGP λόγω της πανδημίας COVID-19.

Σύμφωνα με την Sky Sports, ο νεότερος από τους Marquez θα ενταχθεί στις τάξεις της Team LCR, της δορυφορικής ομάδας Honda με επικεφαλής τον Ιταλό Lucio Cecchinello, στην οποία θα οδηγεί μια επίσημη Honda.

 

Σχετικά Άρθρα