Ο Κουτσουμπός κερδίζει ένα θεαματικό αγώνα στα Μέγαρα – Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες

Ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2016, στην κατηγορία φωτιά (Supersport), όπου πάντα μας προσφέρει ένταση και θέαμα, έγινε κάτω από ψηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο να ανεβάζει το θερμόμετρο στα κόκκινα.

IMG_1023Την Pole Position είχε ο Μιχάλης Κουτσουμπός, για πρώτη φορά φέτος, με χρόνο 59.197 που έκανε στα πρώτα χρονομετρημένα του Σαββάτου, χρόνος που ήταν και ο ταχύτερος όλου του διημέρου  της κατηγορίας για τον 3ο αγώνα της χρόνιας !

Από την 2η θέση στην σχάρα ξεκινούσε ο Αλεξ Παπαγεωργίου που είχε τις δυο προηγούμενες pole της χρονιάς, με χρόνο  (59.358) , ενώ την πρώτη σειρα στην σχάρα συμπλήρωνε ο μικρός Δημήτρης Καρακώστας με χρόνο (59.955 ), χρόνο που έκανε για πρώτη φορά στα Μέγαρα. Οι οδηγοι της πρώτης γραμμής στην σχάρα ήταν οι μονοί που είχαν κατεβεί κάτω από το λεπτό.

Στην 2η σειρα ξεκινούσαν οι Σταυρός Τριντης, Φάνης Μίχας και Γιάννης Τζωρτζόπουλος, ενώ από την  3η σειρα οι Τάσος Σπερελάκης, Νίκος Ζαφείρης και Κώστας Σακελαρίου, ενώ από την 10η θέση ο Γιώργος Χάλαρης.

IMG_8313Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και ο Δημήτρης Καρακώστας κάνοντας μια φοβερή εκκίνηση, έμεινε στη εσωτερική περνώντας τον Παπαγεωργίου και αμέσως στην είσοδο της στροφής βγήκε από εξωτερική και πέρασε τον Μιχάλη Κουτσουμπό, με μια πολύ όμορφη κινηση και χωρίς να κλείσει το γκάζι όσο οι υπόλοιποι πίσω του πετάχτηκε μέχρι την Κ2 κάνοντας μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους!

IMG_8325Συμπληρώνοντας τον πρώτο γύρο βρίσκει τον Καρικώστε στην πρώτη θέση μπροστά από τον Κουτσουμπό, Παπαγεωργίου, Σπερελάκη, Μίχα, Τριντη, Τζωρτζόπουλο , Ζαφείρη, Σακελαρίου και Χάλαρη.

IMG_8351
Οι μάχες είχαν μόλις ξεκινήσει για την πρώτη θέση μεταξύ των τριών της πρώτης γραμμής εκκίνησης, ενώ ακριβώς πίσω στην Κ1 ο Μιχας και ο Τριντης επιτέθηκαν στον Σπερελάκη, με αποτέλεσμα ο Μίχας να περάσει στην 4η θέση, και επικεφαλής στο τρενάκι Μίχα, Σπερελάκη Τριντη.

IMG_8405Λίγο ποιο πίσω ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος σε απόσταση βολής και έτοιμος να επιτεθεί στην 7η θέση, ενώ λίγο ποιο πίσω ο Ζαφείρης, μπροστά από τους Σακελάριου και Χάλαρη.

Στο ξεκίνημα του 3ου γύρου ο πολύ έμπειρος Μιχάλης Κουτσουμπός έκανε την πρώτη επίθεση του στον μικρό Καρακώστα χωρίς να περάσει όμως, ενώ αμέσως μετά στην έξοδο της Κ6 άρχισε την επομένη επίθεση του που τον έφερε στην Κ8 να έχει πάρει την εσωτερική και να περνά τον Δημήτρη Καρακώστα, συμπληρώνοντας έτσι τον 3ο γύρο έχοντας πάρει την πρωτοπορία του αγώνα!

IMG_1173Πιο πίσω ο Τριντής είχε κερδίσει την μάχη με τον Σπερελάκη και τώρα πλησίαζε τον Μίχα που είχε κάνει μια μικρή διαφορά, ενώ ο Τζωρτζόπουλος ήταν στην ρόδα του Σπερελάκη!

Φτάνοντας στον 7ο γύρο ο Παπαγεωργίου είχε πλέον κολάσει στην ρόδα ταυ Καρακώστα, ώσπου στην αρχή το 8ου γύρου στην  είσοδο  της Κ1 έκανε την επίθεση του χωρίς να μπορέσει να περάσει, αλλά στην έξοδο της στροφής ο Καρακώστας είχε ένα γλίστρημα του πίσω τροχού (High siding) με αποτέλεσμα ο Αλεξ Παπαγεωργίου να περάσει στην 2η θέση.

IMG_8579Ο Παπαγεωργίου άρχισε γύρο με το γύρο να πλησιάζει τον Κουτσουμπό, ώσπου στην αρχή του 10ου γύρου, έκανε την επίθεση του στα φρένα της Κ1 και πέρασε τον Κουτσουμπό, περνώντας στη κορυφή του αγώνα!

Στην αρχή του 15ου γύρου και ενώ είχε αρχίσει να πλησιάζει τον Καρακώστα, ο Φάνης Μίχας  εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη, τελειώνοντας άδοξα μια καλή εμφάνιση!

IMG_8783Πιο πίσω ο Τζωρτζόπουλος πέρασε τον Σπερελάκη και ανέβηκε στην 5η θέση πλέον μετά την εγκατάλειψη του Μίχα.

Μπροστά ο Αλεξ Παπαγεωργίου είχε αρχίσει να κάνει μια διαφορά από τον Μιχάλη Κουτσουμπό, και μια μεγαλύτερη από τον Δημήτρη Καρακώστα.

Ο Σταυρός Τριντής βρισκόταν στην 4η θέση σε έναν μοναχικό αγώνα αφού πλέον ο Μίχας που  κυνηγούσε είχε εγκαταλείψει, ενώ οι τρεις πρώτοι ήταν πάνω από 20 δευτερόλεπτα μπροστά του!

IMG_8910Και ενώ όλα έδειχναν ότι νικητής του αγώνα θα είναι ο Αλεξ Παπαγεωργίου, αφού απόμεναν μόλις 3 γύροι ακόμα, στην έναρξη του 24ου γύρου στην Κ1 ο Αλεξ Παπαγεωργίου είχε μια πτώση από High Siding, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί, όπου του επέτρεψε να σηκωθεί και να συνεχίσει τον αγώνα.

Video με την πτώση του Αλεξ Παπαγεωργίου

Ο Μιχάλης Κουτσουμπός τερμάτισε τον αγώνα στην 1η θέση, κάνοντας την δεύτερη φετινή του νίκη, μετά την Τρίπολη!

IMG_9246Στην 2η θέση τερματισε τελικά ο μικρός Δημήτρης Καρακώστας, που καταφέρνει και παίρνει το δεύτερο βάθρο σε ισάριθμους αγώνες, σημειώνοντας ταχύτερο γύρο 00:59.765, κατεβάζοντας και άλλο το χρόνο του από την pole position,  που είναι και το καινούριο του ατομικό ρεκόρ στα Μέγαρα!

IMG_9251Στην 3η θέση, συμπληρώνοντας το βάθρο, τερματισε ο Σταύρος Τριντής. Στην 4η θέση τελικά τερματισε ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος, ενώ στην 5η θέση τερματισε ο Τάσος Σπερελάκης που σε αυτόν τον αγώνα έδειξε να οδηγεί με ωριμότητα, μετριάζοντας την εκρηκτικότητα και την παρόρμηση των προηγούμενων αγώνων, με αποτέλεσμα να καταφέρει να πάρει τον πρώτο του τερματισμό φέτος και τους πρώτους του βαθμούς, αφού στους δυο προηγούμενους αγώνες είχε πτώσεις!

IMG_9255Την εξάδα συμπλήρωσε ο Αλεξ Παπαγεωργίου, που μετά την πτώση του κατάφερε και συνέχισε και τερματίζοντας, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς!

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Νίκος Ζαφείρης, ενώ στην 8η θέση τερμάτισε ο Κώστας Σακελαρίου, που οδηγούσε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με χαλασμένη, τρόμπα εμπρός φρένου. Στην 9η θέση  τερμάτισε ο Γιώργος Χάλαρης.

SSRACEΜετά από τον 3ο αγώνα στα Μέγαρα ο Μιχάλης Κουτσουμπός περνά επικεφαλής στην Βαθμολογία με 70 βαθμούς, ενώ ο Αλεξ Παπαγεωργίου είναι 2ος με 55 βαθμούς, 15 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση, ενώ στην 3η θέση ανέβηκε ο Δημήτρης Καρακώστας με 36 βαθμούς!

ssvathmologia-3os-2016

IMG_9000Μιχάλης Κουτσουμπός: (00:59.465) «…ο τρίτος αγώνας του Πρωταθλήματος στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός και με πολλές εναλλαγές στην πρώτη θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος που στο τέλος κατάφερα να βρεθώ στην πρώτη θέση τόσο του αγώνα όσο και της βαθμολογίας.»

IMG_8767Δημήτρης Καρακώστας: (00:59.765) «Τερμάτισα 2ος αλλά θα ήθελα να μπορούσα να έχω πιο έντονες μάχες. Όπως λέει όμως και ο πατέρας μου πρέπει να προσπαθώ για το καλύτερο αποτέλεσμα με την μοτοσυκλέτα που διαθέτω. Ευχαριστώ τον κόσμο που παρά την αφόρητη ζέστη ήρθε να μας παρακολουθήσει.»

Δυστυχώς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Δημήτρης Καρακώστας δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται φέτος, αφού οι επόμενοι δύο αγώνες είναι σε ίδιες ημερομηνίες με τους αγώνες του EJC / WSBK, Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων)  όπου ο Δημήτρης και ο αδελφός του Νίκος,  αγωνίζονται για δεύτερη χρονιά!

IMG_8556Σταύρος Τριντής: (01:00.851) «Η 3η θέση σήμερα οφείλεται για πρώτη φορά φέτος, σε ατυχίες άλλων …….. Ραντεβού το Σεπτέμβρη»

IMG_9681Με δυο μόνον αγώνες να απομένουν είναι δύσκολο το έργο των οδηγών να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση, αφού ο περιορισμένος αριθμός αγώνων είναι αρνητικός παράγοντας, και μια από τις κυριότερες αίτιες κατά την άποψη μας για τις λίγες συμμέτοχες στον 3ο μόλις αγώνα!
Photo by : Spyridon Fiotakis

3os-Megara-gyrologo-ss

ΓΥΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΑ SUPERSPORT

3os-Megara-VATHRO-SS6003os-Megara-SS600
WordPress Gallery Extra

Σχετικά Άρθρα