Ο Kevin Benavides νικητής στο Rally Atacama, στη Χιλή

Το Rally Atacama, στη Χιλή, αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένο για τον Αργεντινό αναβάτη της Monster Energy Honda Team, Kevin Benavides, ο οποίος πέτυχε τη συνολική νίκη και την ηγεσία του Cross-Country Rallies Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  FIM.

Την τελευταία μέρα, τα 155 χιλιόμετρα της διαδρομής ήταν η ίδια διαδρομή της πρώτης ημέρας στο Copiapó.

Η διαδρομή είχε και πάλι αρκετή πλοήγηση στους αμμόλοφους καθώς και κάποια δύσκολα κομμάτια σε ξερές κοίτες ποταμών.

Ο Kevin Benavides τελείωσε το Ράλι της Atacama όπως ξεκίνησε, με νίκη, με διαφορά 1.18s μπροστά από τον Toby Price, και 2.00s μπροστά από τον Pablo Quintanilla που ήλπιζε να κερδίσει  τον αγώνα.

Εν τω μεταξύ, ο Mathias Walkner, ο οποίος νίκησε  την χθεσινή διαδρομή, τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τον Paulo Gonçalves.

Ο Αργεντινός Benavides και τον Honda CRF450 RALLY, κυριάρχησε με την συνολική νίκη, σφραγίζοντας με την νίκη του σε αυτό τον αγώνα την κορυφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FMI Cross-Country Rally, όπου τώρα έχει τους ίδιους βαθμούς με τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή.

Το επόμενο ραντεβού θα είναι στην Tucumán, στο Desafío Ruta 40 στην Αργεντινή που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου και θα ξεκινήσει στο San Miguel de Tucumán και θα ολοκληρωθεί στο Σαν Χουάν.

Kevin Benavides: «Είμαι πολύ χαρούμενος; ήταν ένα καταπληκτικό Rally Atacama για μένα. Κέρδισα τρία στάδια και αισθάνθηκα πολύ άνετα στην μοτοσυκλέτα μου, που δούλεψε τέλεια σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Η ομάδα έχει δουλέψει πολύ καλά και αυτό μου έδωσε τα απαραίτητα εργαλεία για τη νίκη. Ήμουν σε θέση να μείνω εστιασμένος και σίγουρος για τον εαυτό μου. Η νίκη εδώ δεν είναι εύκολη – ο Quintanilla είναι πολύ δυνατός. Ήθελα αυτή τη νίκη πολύ καιρό και το απολαμβάνω πραγματικά!»

Σχετικά Άρθρα