Ο Jonny Walker νικητής στο τρελό Romaniacs 2015 – Video με τις καλύτερες στιγμές

Το Red Bull Romaniacs του 2015 πρόσφερε την μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία του, καθώς ο Graham Jarvis και ο Jonny Walker πάλευαν για την πρώτη θέση αλλάζοντας μεταξύ τους αρκετές φορές την πρωτοπορία, προτού τελικά ο Walker καταφέρει να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού με διαφορά μόλις ελάχιστων λεπτών και να πάρει έτσι τη νίκη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η νίκη αυτή επιβεβαιώνει το στάτους του Walker ως απόλυτου κυρίαρχου των αγώνων hard enduro φέτος, μετά τις νίκες του σε Hell’s Gate, The Tough One και μετά τον τερματισμό στην πρώτη θέση στο Red Bull Hare Scramble κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Μιλήσαμε με τον Jonny λίγο μετά τον τερματισμό…

Συγχαρητήρια Jonny, πώς αισθάνεσαι που μόλις κατέκτησες την δεύτερη νίκη σου στο Red Bull Romaniacs;

Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω χωνέψει ακόμη. Λένε πως είναι πιο δύσκολο να υπερασπιστείς μία νίκη παρά να κερδίσεις την πρώτη σου και πλέον καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοούν. Αυτός ήταν πιθανώς ο πιο δύσκολος αγώνας που έχω ποτέ κάνει φέτος στο Romaniacs. Ήταν τόσο μικρές οι διαφορές όλη την εβδομάδα, όλοι μας ήμασταν γρήγοροι, οπότε η νίκη είναι σημαντική. Δίνει μια καλύτερη αίσθηση από την περσινή μου νίκη.

Τι συνέβη στα τελευταία 50 δραματικά μέτρα της τελευταίας μέρας; Τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς σύμφωνα με το πλάνο…
Ναι, τα πράγματα είχαν μια τρελή έκβαση στο τέλος. Ήξερα πως οι διοργανωτές θα μας είχαν φυλάξει το καλύτερο για το τέλος, οπότε και προσπάθησα να κάνω μια διαφορά ασφαλείας από τον Graham Jarvis προτού φτάσουμε εκεί. Όταν βρέθηκα εκεί, επικρατούσε πανικός. Κάποιος μου φώναξε ότι έπρεπε να περπατήσω πλάι στην μοτοσυκλέτα μου επάνω από το τελευταίο εμπόδιο, κι αυτό έκανα. Αντίθετα, θα έπρεπε να την είχα οδηγήσει πάνω από το εμπόδιο. Αλλά στον πανικό της στιγμής αποφάσισα να περπατήσω. Ήξερα πως είχα χρόνο αλλά εκείνα τα δευτερόλεπτα πραγματικά ήταν δύσκολα. Όντως αγχώθηκα λίγο.

O Wade Young στο δρόμο για το top five finish© Andrei Mosloc/Red Bull Content Pool

O Wade Young στο δρόμο για το top five finish© Andrei Mosloc/Red Bull Content Pool

Easy rider: ο ασταμάτητος Andreas Lettenbichler© Andrei Mosloc/Red Bull Content Pool

Easy rider: ο ασταμάτητος Andreas Lettenbichler© Andrei Mosloc/Red Bull Content Pool

Σχετικά Άρθρα