Ο Jonathan Rea μιλά για το πότε θέλει να σταματήσει τους αγώνες – Συνέντευξη

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Superbike απολαμβάνει την οδήγηση περισσότερο από ποτέ, αλλά δεν θέλει να παραιτηθεί μια μέρα λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας.

Ο Jonathan Rea γιόρτασε τα 34α γενέθλιά του στις 2 Φεβρουαρίου. Ο Rea κατέστησε σαφές αρκετές φορές ότι το κεφάλαιο του MotoGP είναι ήδη εκτός πίνακα. Αλλά πόσο καιρό θα αγωνιστεί ο Βόρειος Ιρλανδός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike; Σε μια συνέντευξη με τον οδηγό του BSB, Taylor Mackenzie, ο Rea σχολίασε το θέμα της παραίτησης.

«Θέλω να αποφασίσω εγώ πότε θα σταματήσω. Δεν θέλω να συμβεί αυτό λόγω τραυματισμού ή έλλειψης ανταγωνιστικότητας.»

«Ίσως πρέπει να σταματήσω πριν είμαι πολύ μεγάλος και αργός» αστειεύτηκε ο Rea.

Πέρυσι, ο Rea υπέγραψε μια πολυετή συμφωνία με την Kawasaki. Ο ίδιος διευκρινίζει: «Έχω ακόμη δύο χρόνια, το 2021 και το 2022. Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι θα σταματήσω μετά από αυτό επειδή διασκεδάζω πολύ.»

Σύμφωνα με τον Rea, η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και τα καθήκοντα, τα οποία ήταν μάλλον ενοχλητικά στην αρχή, τώρα δίνουν στον Rea ευχαρίστηση. «Μου αρέσουν τα πάντα. Δεν μου άρεσαν οι δοκιμές και οι εκδηλώσεις μάρκετινγκ. Αλλά τώρα μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, όπως και οι αγώνες», σχολιάζει ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Τα πολλά αεροπορικά ταξίδια επίσης δεν αποτελούν πρόβλημα για τον Ρέα. «Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου απέχει μιάμιση ώρα από το σπίτι μου στη Βόρεια Ιρλανδία. Έτσι μπορώ να πετάξω απευθείας στους περισσότερους αγώνες», εξηγεί ο οδηγός της .

Λόγω του μεγάλου διαλείμματος πριν από ένα χρόνο, ο Ρέα θα μπορούσε να το σκεφτεί. «Το κλείσιμο πριν από ένα χρόνο ήταν το τέλειο διάλειμμα για να αναλογιστώ την καριέρα μου. Ως οδηγός, δεν έχεις ποτέ τόσο πολύ χρόνο για τον εαυτό σου», λέει ο Rea.

«Ακόμα και όταν τραυματίζεσαι, έχεις λίγο χρόνο. Τότε ασχολείσαι με τα σχέδια φυσιοθεραπείας και ανάρρωσης. Το διάλειμμα πέρυσι ήταν το τέλειο διάλειμμα στην καριέρα μου. Ήμουν σε θέση να αναζωπυρώσω τη φωτιά», αναφέρει.

Μια μέρα, η καριέρα του Ρέα θα τελειώσει. Έχει ήδη κάποια οράματα για το χρόνο μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. «Αν δεν αγωνίζομαι πλέον στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, τότε θα ήθελα να αγωνιστώ στο Ιρλανδικό Πρωτάθλημα Motocross ή να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance», σχολιάζει ο Βόρειος Ιρλανδός.

«Θα ήθελα να συμμετάσχω σε έναν αγώνα 24 ωρών. Είχα πολύ διασκέδαση στον αγώνα των 8 ωρών στην Suzuka. Θα ήθελα να κάνω κάτι γι ‘αυτό.»

Και τι σκοπεύει να κάνει ο Ρέα όταν δεν αγωνίζεται πλέον; «Δεν έχω ιδέα», παραδέχεται ο 34χρονος. «Προσπάθησα να φανταστώ πώς μοιάζει η συνταξιοδότηση. Αλλά δεν μπορώ να το φανταστώ.»

Related Posts