Ο Jonathan Rea κερδίζει τον 1ο αγώνα στην Laguna Sega, μπροστά από τον Davies, ο Bautista πέφτει

Ο Jonathan Rea κερδίζει άνετα τον 1ο αγώνα στην Laguna Sega, με διαφορά , 5,63 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο!

Ο Rea ξεκίνησε από την Pole position και εκτός των πρώτων γύρων που πιέστηκε από τους Davies και Bautista, τερμάτισε ανενόχλητος ανοίγοντας σε κάθε γύρο την διαφορά του, από τους υπόλοιπους, που ξεπέρασε τα 5 δευτερόλεπτα, παίρνοντας την8η νίκη για φέτος, αυξάνοντας την διαφορά του στην βαθμολογία από τον 2ο Bautista στους 49 βαθμούς!

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Chaz Davies, μη μπορώντας να πιέσει εκτός των πρώτων γύρων τον Rea και να τον απειλήσει, ενώ μετά την πτώση του Bautista ήταν στην 2η θέση χωρίς να εχει καμιά απειλή, παίρνοντας το 4ο βάθρο του για φέτος!

Το βάθρο συμπλήρωσε ο οδηγός της δορυφορικής Kawasaki,  Toprak Razgatlioglu, αρκετά πιο πίσω από τους δυο πρώτους, με διαφορά 7.028s από τον δεύτερο και 12.721s από τον νικητή του αγώνα!

Ο Alvaro Bautista ήταν τρίτος για τους τέσσερεις πρώτους γύρους, αφού στον 5ο γύρο στην 5η στροφή της πίστας έχασε το μπροστινό του και έπεσε, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Ο Ισπανός της Ducati είχε ήδη σημειώσει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1’22.945, στον 3ο γύρο και αποτελεί το νέο ρεκορ αγώνα! ΟBautista συνέχισε τον αγώνα και τερμάτισε στην 17η θέση, απογοητευμένος από την τέταρτη συνεχόμενη πτώση του σε τέσσερις γύρους, που μπορούν να του στερήσουν τον τίτλο για φέτος!

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Tom Sykes με την BMW του, αφού προσπάθησε στις πρώτες στροφές να μείνει με τους πρώτους, χωρίς όμως να τα καταφέρει , κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα!

Για την 5η θέση έδωσαν την μάχη τους ο Lowes με τον Torres, με τον οδηγό της Yamaha να κερδίζει την 5η θέση, αφήνοντας τον Jordi Torres να κλείνει την κορυφαία εξάδα του αγώνα!

Μάχες είχαμε και για τις πιο πίσω θέσεις με τον Michael van der Mark να τερματίζει στην 7η θέση, μπροστά από τον Loris Baz , τον Marco Melandri, και τον Michael Ruben Rinaldi όπου συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα του αγώνα.

Ο αναβάτης της Kawasaki, Leon Haslam είχε πτώση στον 4ο γύρο, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

Το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής σε ώρες Ελλάδος:
19:00-19:15WorldSBK – Warm UP
21:00 WorldSBK – Superpole Αγώνας
00:00 WorldSBK – 
Αγώνας 2

Μείνετε συντονισμένοι…

Σχετικά Άρθρα