Ο Jonathan Rea κέρδισε τον 1ο αγώνα στο Assen γράφοντας νέο ρεκόρ – Αποτελέσματα – Ducati – Yamaha συμπλήρωσαν το βάθρο

Ο Jonathan Rea κυριάρχησε στον πρώτο αγώνα του 5ου γύρου WSBK 2021 στο Assen στην Ολλανδία, με διαφορά πάνω από 3 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο!

Ο Rea  έγραψε και πάλι ιστορία, καθώς γίνεται ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που κέρδισε σε μία πίστα 13 φορές, αφού έκανε τη 13η νίκη στο Assen, ενώ έχει 19 βάθρα και 3 pole!

Ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία2 γύρους πριν το τέλος μετά από μια πτώση του Jonas Folger (Bonovo MGM Action) στις στροφές 6 και 7, ενώ ο Γερμανός αναβάτης βρισκόταν στην πορεία για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο WorldSBK. Ο Folger είχε τις αισθήσεις του όταν και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για έλεγχο μετά το ατύχημα.

Ο Rea έχασε την πρωτοπορία στην αρχή του αγώνα από τον Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha με το BRIXX WorldSBK),  αλλά ο Rea είχε την απάντηση αμέσως και μετα από λίγους γύρους κατάφερε και έκανε μια διαφορά ασφαλείας και έμεινε στην κορυφή μέχρι το τέλος του αγώνα!

Ο Razgatlioglu έδωσε μάχη για πολλούς γύρους με τον Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) για την δεύτερη θέση, χωρίς να τα καταφέρει, να νικήσει τον Βρετανό που τερμάτισε 2ος . Ο Razgatlioglu αρκέστηκε στην 3η θέση του βάθρου, χάνοντας την πρωτοπορία του πρωταθλήματος από τον Rea μένοντας 7 βάθους πίσω.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο τοπικός ήρωας, Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team), που πλησίασε αρκετά το βάθρο, ξεκινώντας από την ένατη θέση στο grid.

Ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha με BRIXX WorldSBK) έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα του μέχρι τώρα στο WorldSBK με την 5η θέση.

Την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team κάνοντας έναν κάλο αγώνα, αφού ξεκίνησε από την 21η.

Πολλές οι πτώσεις, όπως του  Bautista, Rinaldi, Alex Lowes, Kohta Nozane, Lucas Mahias και του Jonas Folger, οπού βγήκε και η κόκκινη σημαία 2 γύρους πριν το τέλος, ενώ ο Τίτο Ραμπάτ (Barni Racing Team) εγκατέλειψε

Related Posts