Ο Jonathan Rea κέρδισε την πρώτη Superpole της Catalunya

Και οι πέντε κατασκευαστές προκρίνονται στις δύο πρώτες σειρές για τον πρώτο αγώνα του WSBK στην Catalunya, με τον Jonathan Rea να κερδίζει την πρώτη pole position της πίστας αυτής!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike έφτασε για πρώτη φορά στο Circuit de Barcelona-Catalunya  με τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) να κερδίζει την pole position στη συνεδρία Superpole καθώς ο Βόρειος Ιρλανδός φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμά του  στην κορυφή του Πρωταθλήματος.

14 αναβάτες προκρίθηκαν εντός ενός δευτερολέπτου από τον ρυθμό του Rea.

Ο Rea έκανε χρόνο 1’41.619s με μαλακό ελαστικό, ακριβώς στο τέλος της περιόδου, καθώς οι συνθήκες της πίστας συνέχισαν να βελτιώνονται μετά από μια πρωινή συνεδρία.

Ο Τούρκος αναβάτης Toprak Razgatlioglu (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team) θα ξεκινήσει στη δεύτερη θέση. Ο Razgatlioglu έφτασε στην κορυφή έως ότου ο Rea τον κερδίσει

Την πρώτη σειρά θα κλείσει με την 3η θέση ο Alvaro Bautista (Team HRC) με τον Ισπανό αναβάτη, ο οποίος είχε επιδείξει ισχυρό ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο. Ο Bautista εξασφάλισε την πρώτη σειρά στην σχάρα για την Honda από το Buriram το 2018 με τον Leon Camier.

Ο Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) θα ξεκινήσει τον Αγώνα 1 από την τέταρτη θέση. Ο Michael van der Mark (PATA YAMAHA WorldSBK) θα ξεκινήσει από την πέμπτη θέση. Ο Ολλανδός δείχνει επίσης γρήγορο ρυθμό καθ ‘όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε όλες τις συνθήκες. Την δεύτερη σειρά και την κορυφαία εξάδα κλείνει ο Michael Ruben Rinaldi (Team GOELEVEN) .

Ο Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) θα ξεκινήσει από την τρίτη σειρά στην έβδομη θέση. Ο Βρετανός αναβάτης έχει πολλή δουλειά να κάνει στον Αγώνα 1 για να μην αφήσει τον Rea να του ξεφύγει στο Πρωτάθλημα.  Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) και ο Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha) ολοκλήρωσαν την τρίτη σειρά στην όγδοη και την ένατη θέση, ενώ ο Leon Haslam (Team HRC) συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Related Posts