Ο Johann Zarco θα τρέξει με την Ducati Avintia το 2020 ? – Τι σχολίασε ο Abraham ?

Οι φήμες έχουν φουντώσει για τον Johann Zarco, ότι φτάνει σε συμφωνία με την Ducati Avintia για την επόμενη σεζόν στο MotoGP.

Το πιθανό ντεμπούτο του, μπορεί να γίνει στις δοκιμές της Jerez αν οι γιατροί του δώσουν το «ok», στην περίπτωση που όντως έχει κλίσει συμφωνία.

Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες πληροφορίες, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Paolo Ciabatti και ο Gigi Dall’Igna “έπεισαν” τον Γάλλο οδηγό μετά τον τελευταίο αγώνα και μετά από τις άσχημες δηλώσεις του, ότι προτιμά να επιστρέψει στην Moto2 παρά να πάει σε μια μη ανταγωνιστική ομάδα!

Η ομάδα της Avintia ανανέωσε τη συνεργασία της με τη Ducati πριν από λίγες ημέρες και από την επόμενη σεζόν θα έχει ισχυρή τεχνική υποστήριξη. Ο στόχος είναι η ομάδα του Raúl Romero να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα. Στο έργο αυτό θα υποστηριχθεί από τον πρώην οδηγό Ruben Xaus, σαν διευθυντής της ομάδας, ο οποίος μίλησε φανερά ενοχλημένος για τις δηλώσεις του Zarco: « Για μένα, αυτές οι δηλώσεις του Johann δεν ήταν αποτελεσματικές, ήμουν και εγώ οδηγός και ξέρω πως μερικές φορές η απογοήτευση μπορεί να σε κάνει να μιλάει πάρα πολύ. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη δομή μας, τώρα δεν είμαστε πλέον πελάτες της Ducati, αλλά μια δορυφορική ομάδα και εάν η μεταγραφή του Zarcoπραγματοποιηθεί,  θα μπορούσαμε να είμαστε ικανοποιημένοι.»

Το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται θερμά από τον επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta, ο οποίος ήταν πάντα ένας από τους πιο ενδιαφερομένους για το μέλλον του Γάλλου οδηγού.

Το θέμα είναι ότι αν ο Zarco υπογράψει τελικά με την Ducati Avintia, κάποιος από τους δυο οδηγούς που έχουν ήδη υπογράψει με την Ducati Avintia θα πρέπει να σπάσουν την συμφωνία τους και να φύγουν από την ομάδα. Ποιος θα είναι? Ο Tito Rabat ή ο Karel Abraham ?

Ο Τσέχος οδηγός έχει επίγνωση των κενών που έχει το συμβόλαιό του με την Avintia, κάτι που θα μπορούσε να τον αφήσει έξω την επόμενη σεζόν, αν και έχει υπογράψει συμβόλαιο για το 2020  και σχολίασε.

Karel Abraham: «Όταν ο Lorenzo ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ο Zarco ήλπιζε να είναι μέλος της ομάδας της Repsol ή τουλάχιστον της LCR. Αλλά δεν λειτούργησε. Τώρα ψάχνει για άλλη ομάδα, το οποίο είναι κατανοητό. Είμαι βέβαιος ότι έχει ήδη μιλήσει στην ομάδα μου, είναι σαφές»

«Δεν είναι μυστικό ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα της σύμβασής μου, Γι ‘αυτό μιλάω μαζί τους. Εάν η ομάδα δεν θέλει να σπάσει τη σύμβαση, θα συνεχίσω να τρέχω. Ο Zarco δεν μπορεί να μιλήσει με την Avintia εάν η ομάδα δεν παραβιάσει τη σύμβαση ή εάν μαζί δεν αποφασίσουμε να την ακυρώσουμε. Έχουμε μια έγκυρη σύμβαση με την ομάδα για το 2020.»

« Όπως όλοι γνωρίζουν, ο Tito και εγώβάζουμε” χρήματα στην ομάδα. Και δεν είμαι σίγουρος ότι ο Johann μπορεί να το κάνει. Δεν ξέρω αν έχει χορηγούς ή όχι. Φυσικά, αν έχει χορηγό 5 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να έρθει αμέσως στην Avintia». κατέληξε ο Karel Abraham

Related Posts