Ο Johan Zarco κέρδισε μια εκπληκτική pole position στο Brno

Ο Johan Zarco κέρδισε την τέταρτη pole position της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία και το έκανε εδώ στο Brno με χρόνο 1.55.687 που έκανε στον προτελευταίο του γύρο!

Στην δεύτερη θέση θα είναι ο Fabio Quartararo με χρόνο 1.55.990 και διαφορά 0.303s από τον Zarco. Στον τελευταίο γύρο ο Quartararo στην προσπάθεια του να κερδίζει την pole είχε μια πτώση στην τελευταία στροφή και έτσι δεν μπόρεσε να απαντήσει στον συμπατριώτη του, και έκαναν το 1-2 Γάλλων οδηγών στην πρώτη σειρά εκκίνησης, για πρώτη φορά στην ιστορία του MotoGP!

Την πρωί σειρά στην εκκίνηση έκλεισε ο Franco Morbidelli που έδειχνε δυνατός από νωρίς αφού ήταν και ο ταχύτερος στο FP3, κάνοντας χρόνο 1.55.998 κλείνοντας και την τριάδα που κατέβηκε στο 1.55s

Από την 2η σειρά και την 4η θέση θα εκκινήσει ο Aleix Espargaro με την Aprilia του, που έκανε μια φοβερή παρουσία φτάνοντας μέχρι και την 2η θέση κάποια στιγμή στην διάρκεια των κατακτήτριών!

Στην 5η θέση θα βρίσκετε στην εκκίνηση ο Maverick Vinales , μπροστά από το πρώτο ΚΤΜ με τον  Pol Espargaro!

Από την 7η θέση στην 3η σειρά θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα το δεύτερο ΚΤΜ με τον Brand Binder, που πέρασε από το Q1, μπροστά από το πρώτο εργοστασιακό Ducati με τον Danilo Petrucci και το πρώτο Suzuki με τον John Mir.

Στην 4η σειρά και την 10η θέση θα είναι ο Valentino Rossi, μπροστά από τον Alex Rins που πέρασε και αυτός από το Q1, και τον Cal Crutchlow που κλείνει την πρώτη 12αδα που πήρε μέρος στο Q2! O Crutchlow  είχε μια πτώση στο τέλος του Q2 ενώ βρισκόταν σε πολύ γρήγορο γύρο!

Σχετικά Άρθρα