Ο Joan Mir χάνει και το Βρετανικό Grand Prix και θα αντικατασταθεί από τον Sylvain Guintoli

Ο αναβάτης της ομάδας Suzuki Ecstar θα επικεντρωθεί σε πλήρη ανάκαμψη του και θα αντικατασταθεί από τον αναβάτη δοκιμών, Sylvain Guintoli στο Silverstone.

Η Joan Mir δεν θα συμμετάσχει στο επερχόμενο Βρετανικό Grand Prix, το οποίο θα γίνει την Κυριακή 25 Αυγούστου στο Silverstone. Ο Ισπανός αναβάτης υπέστη ένα ατύχημα κατά την τελευταία δοκιμή στο Μπρνο που τον ανάγκασε να χάσει τον Αυστριακό GP και να έχει μια περίοδο δύο εβδομάδων ανάκαμψης.

Η παρουσία του στην Αγγλία αποκλείστηκε τώρα καθώς δεν κατάφερε να ανακτήσει το 100% από τον τραυματισμό του στον πνεύμονα, καθώς και ένα αίσθημα γενικής αδυναμίας λόγω έλλειψης άσκησης από το ατύχημα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μεταξύ του αναβάτη, των ιατρών της ομάδας και της ιατρικής ομάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus στη Βαρκελώνη με επικεφαλής τον Ángel Charte (Ιατρικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP) και την Ομάδα SUZUKI ECSTAR. Μια νέα σειρά ελέγχων στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένου ενός κύκλου ακτινολογικών εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε για να προσδιοριστεί το επίπεδο εμπλοκής του προσβεβλημένου πνεύμονα.

Παρόλο που οι εξετάσεις ήταν θετικές και η γενική υγεία του Μιρ είναι αρκετά καλή, οι γιατροί προειδοποίησαν τον αναβάτη να μην βιαστεί να γυρίσει πίσω ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται στα στάδια της ανάκαμψης και να ξεκινήσει κανονικά την άσκηση για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και να μπορέσει να παραστεί το επόμενο Grand Prix σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Μετά από μια αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης του Mir, ο Dr. Angel Charte δήλωσε: «Μετά από τις δοκιμές που κάναμε, εντοπίσαμε κάποια υπόλοιπα υπολείμματα στον πνεύμονα και, για λόγους ασφαλείας, πιστεύουμε ότι το καλύτερο είναι να μην επιστρέψει ακόμα, αν δεν είναι εντάξει στο 100%».

Από δω και στο εξής θα επιστρέψει στην κανονική του δραστηριότητα στο σπίτι, όπου μπορεί να ξεκινήσει την ενεργό αποκατάσταση. «Τώρα πρέπει να ανακτήσει την ικανότητα του πνεύμονα και να ενισχύσει τη γενική του κατάσταση μετά από αρκετές εβδομάδες αδράνειας. Για να γίνει αυτό, μπορεί να ξεκινήσει το περπάτημα, να τρέξει, να κάνει κάποιες ασκήσεις στο βουνό και κάποια περιορισμένη οδήγηση», προσθέτει ο γιατρός.

Η ομάδα SUZUKI ECSTAR θα αντικαταστήσει τον Ισπανό με τον  αναβάτη δοκιμών Sylvain Guintoli, ο οποίος επί του παρόντος ολοκληρώνει μια επίσημη δοκιμή στην Φινλανδική πίστα του Kymiring.

Joan Mir:  «Δεν είμαι σε θέση να είμαι στο Silverstone για τον επόμενο αγώνα και είναι πραγματικά κρίμα, αλλά έτσι είναι τα πράγματα και η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η υγεία μου. Μετά το ατύχημα έμεινα αρκετές εβδομάδες εκτός, πρώτα στο νοσοκομείο και στη συνέχεια στο σπίτι. Έχω αρχίσει να περπατάω, αλλά μετά τις δοκιμές φαίνεται ότι δεν είμαι ακόμα 100% εντάξει, έτσι οι γιατροί έχουν αποφασίσει ότι είναι καλύτερο να συνεχίσω με την αποκατάστασή μου. Θα αρχίσω να κάνω κάποια περισσότερη προπόνηση, ώστε να μπορώ να φτάσω στον επόμενο αγώνα σε καλύτερη φυσική κατάσταση και να μην χρειαστεί να πάρω πάρα πολλούς κινδύνους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με φροντίζουν για μένα, την ομάδα μου Suzuki για την ανησυχία τους και τους χιλιάδες οπαδούς που με ενθάρρυναν όλες αυτές τις μέρες και που μου έδειξαν μια τεράστια αγάπη. Τα λέμε σύντομα!»