Ο Joan Barreda κερδίζει την 1η ειδική – Ανασκόπηση 1ης ημέρας Dakar 2019

Stage 1 | 7 Ιανουαρίου | Lima -> Pisco| Ειδική: 84 χλμ | Σύνολο: 331 χλμ
1ος Joan Barreda – 2ος Pablo Quintanilla – 3ος Ricky Brabe

Ο Joan Barreda, αναβάτης της Honda, ξεκίνησε το Rally Dakar 2019 με νίκη στην πρώτη ειδική, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο κατά τη διαδρομή Lima-Pisco.

Ο Barreda, ο οποίος δεν έχει ακόμη τελειώσει σε υψηλότερη θέση από την Πέμπτη θέση σε Ντακάρ, παρά τη νίκη του σε πάνω από 20 ειδικές, ήταν ο πρώτος στην πρώτη ειδική της χρονιάς στο χρονομετρημένο τμήμα 84 χιλιομέτρων.

«Είναι πάντα δύσκολο, αυτό το στάδιο. Όλοι είναι πολύ γρήγοροι σε αυτό το έδαφος. Είναι συναρπαστικό να ξεκινήσω έτσι, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι επικίνδυνο. Πρέπει πάντα να προσέχουμε. Τέλος, νομίζω ότι έκανα ένα καλό στάδιο, έχω ένα καλό συναίσθημα και είμαστε έτοιμοι για περισσότερα στάδια ».

Δεύτερος της πρώτης ημέρας ήταν ο οδηγός της Husqvarna, Pablo Quintanilla. Ο  Χιλιανός ολοκλήρωσε την ειδική με διαφορά 1m34s διαφορά.

Ο Ricky Brabec ολοκλήρωσε μια έντονη ημέρα για τη Honda, αφού ο Αμερικανός πήρε την Τρίτη θέση, ξεπερνώντας την Yamaha του Adrien van Beveren για μόλις τρία δευτερόλεπτα.

Οι αναβάτες της KTM, είχαν ένα σχετικά χαμηλό ξεκίνημα, με τους τρεις κορυφαίους αναβάτες της να καταλαμβάνουν τις θέσεις μεταξύ πέμπτου και έβδομου κατά σειρά Sam Sunderland, Toby Price και  Matthias Walkner.

Το top 10 ολοκληρώθηκε με δύο ακόμη αναβάτες της Honda, τον Kevin Benavides και το Χοσέ Cornejo και τον αναβάτη της Yamaha, Xavier de Soultrait.

Ο Paulo Goncalves, που δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως από έναν τραυματισμό που είχε υποστεί πριν από ένα μήνα, ήταν 11ος

Η αναβάτης της ΚΤΜ, Laia Sanz, ξεκίνησε το ράλι τερματίζοντας στην 31η θέση : «Είμαι χαρούμενη γιατί είμαι στη γραμμή εκκίνησης, αυτό είναι μια επιτυχία! Στους αμμόλοφους μου έλειπε λίγη η αυτοπεποίθηση και ο ρυθμός μετά από τόσο καιρό απραξίας, αλλά ελπίζω ότι κάθε μέρα θα πηγαίνω καλύτερα!»

1  Joan Barreda Honda 57m36s
2  Pablo Quintanilla Husqvarna + 1m34s
3  Ricky Brabec Honda + 2m52s
4  Adrien van Beveren Yamaha + 2m55s
5  Sam Sunderland KTM + 2m56s
6  Toby Τιμή KTM + 3m08s
7  Matthias Walkner KTM + 3m12s
8  Kevin Benavides Honda +4m00s
9  Jose Cornejo Honda + 5m22s
10  Xavier de Soultrait Yamaha + 5m54s

Στα QUAD, ο Nicolas Cavigliasso ξεκίνησε τον αγώνα ως ο ταχύτερος, νικώντας την πρώτη ειδική της χρονιάς.

Ο Nicolas Cavigliasso που είναι ένα από τα φαβορί για να διαδεχθεί τον Ignacio Casale, κέρδισε και έκανε δήλωση της πρόθεσης του για την νίκη του στο Ντακάρ. Ο αναβάτης της Αργεντινής κέρδισε τον συμπατριώτη του Jeremias González Ferioli με σχεδόν 4 λεπτά  διαφορά.

Εκτός από τον Gonzalez, ο Cavigliasso ήταν πάνω από οκτώ λεπτά γρηγορότερος από τον Tomas Kubiena που ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ

WordPress Gallery Extra

 

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2019 !

Related Posts